Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Informatiemanagement; de gemene deler

Ben jij geïnteresseerd in informatiemanagement en wil je je op Masterniveau in dit vakgebied ontwikkelen? Dan is het MBA-programma Informatiemanagement absoluut interessant voor jou. Binnen organisaties wordt het belang van gedegen informatievoorziening steeds meer onderkend. IT-bedrijven drukken hun stempel en dat zie je in verschillende branches terug. Zo is een merk als Kodak door de opkomst van digitale fotografie uit het straatbeeld verdwenen. En veranderen Spotify en Netflix de wijze waarop we met muziek en films omgaan. Ook in retailland woedt een revolutie. Kleine en grote spelers veranderen via webshops de algemene spelregels. De gemene deler is informatie. Daar is deze korte opleiding Informatiemanagement op gericht.

Waarom een MBA-programma?

Het MBA-programma Informatiemanagement is uitermate geschikt als je meer kennis in dit vakgebied wilt vergaren of niet in de gelegenheid bent om 20 maanden lang de volledige MBA-opleiding te gaan volgen. Je kunt dit programma al binnen 6 maanden afronden. Dit MBA-programma bestaat uit het volgen van een praktijkbijeenkomst en het maken van een paper. Mocht je er na afloop van het programma voor kiezen om alsnog de volledige MBA-opleiding te volgen, dan krijg je vrijstelling voor de module(s) die je al hebt behaald. Zo doorloop je de volledige opleiding nog sneller.

Onderdeel van volledige Master of Business Administration

Dit MBA-programma is een onderdeel van de erkende Master of Business Administration. Je bent dus verzekerd van erkende kwaliteit en kunt bovendien studiefinanciering krijgen tegen gunstige voorwaarden. Lees hier meer over bij de tab Studieduur & lesgeld.

NTI en corona: starten gewoon mogelijk

NTI is de uitvinder van FlexibelStuderen®, dat betekent dat wij veel ervaring hebben in het geven van erkende online opleidingen. Je studeert in een handige online leeromgeving met een combinatie van zelfstudie, online lessen en opdrachten. Eventuele praktijkdagen zijn tijdelijk vervangen door virtual classrooms. Zo loop je geen enkel risico en kun je met een gerust hart blijven werken aan een betere toekomst. Starten is dus gewoon mogelijk. Wil je meer weten? Lees meer over FlexibelStuderen® in de coronaperiode.

Inhoud

Het studieprogramma

In het studieprogramma kun je zien uit welke masterclasses de opleiding bestaat. De studiepunten geven een indicatie van de omvang per vak. De studiepunten zijn vermeld volgens de Europese standaard (EC's of ECTS).

MBA-programma Informatiemanagement 7693

Bij deze opleiding kun je 5 EC's halen, onderverdeeld in de volgende vakken:

Studieprogramma

Inleidende fase
 • Masterclass Informatiemanagement
  5 EC

Razendsnelle informatieverspreiding

In dit programma op masterniveau verdiep je je in de belangrijkste modellen op het gebied van informatiemanagement en strategie. Je leert hoe je onderscheid kunt maken tussen structurele veranderingen versus hypes als gevolg van de digitalisering en de aandacht hiervoor. Ook wordt stilgestaan bij de risico’s van digitalisering. Enkele onderwerpen die aan bod komen tijdens het MBA-programma Informatiemanagement zijn:

 • Business & ICT alignment
 • ITIL, ASL en BiSL
 • Business Intelligence
 • IT governance (inclusief (out-)sourcing & offshoring)
 • Business Model Innovation

Verdieping van kennis en inzicht

Verdieping is het sleutelwoord tijdens het MBA-programma Informatiemanagement. Verdieping van kennis en inzicht. Ook visievorming staat centraal in het programma, door kritisch te lezen en te studeren ontwikkel je een eigen visie op verschillende managementvraagstukken.

Inclusief praktijkbijeenkomst

Tijdens de gratis praktijkbijeenkomst krijg je inzicht in de belangrijkste modellen op het gebied van Informatiemanagement en strategie. Dit om meer digitaal leiderschap toe te passen op de eigen organisatie. Door middel van best practices wordt veel aandacht besteed aan het onderscheid tussen structurele veranderingen versus hypes, als gevolg van de digitalisering en de aandacht daarvoor. Daarnaast wordt er gekeken naar de eigen organisatie: Hoe is informatiemanagement ingericht, waar zie je knelpunten en hoe ga je daarmee om?

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Voor het MBA-programma Informatiemanagement heb je geen bepaalde vooropleiding nodig. Wel wordt er van je verwacht dat je beschikt over hbo werk- en denkniveau.

Examen

Je rondt de module af middels een schriftelijke opdracht

Het MBA-programma Informatiemanagement wordt getoetst middels een paper. De paper kun je thuis in je eigen tempo maken en kun je dagelijks inleveren in de online leeromgeving. Tevens is deelname aan de praktijkbijeenkomst inclusief vooropdracht verplicht. Deze praktijkdag is bij het lesgeld inbegrepen.

Studieduur & lesgeld

Levenlanglerenkrediet: Nu studeren, straks betalen

Lenen via DUO mogelijk stickerWil jij deze opleiding heel graag volgen, maar heb je daar het geld niet voor? Dan hebben we goed nieuws, je kunt het les- en examengeld bij DUO tegen zeer gunstige voorwaarden lenen. Zo kun je direct aan jouw opleiding beginnen. Na je studie heb je 15 jaar de tijd om terug te betalen. Lees nu meer over de voorwaarden van dit Levenlanglerenkrediet.

MBA-programma Informatiemanagement 7693

Termijnen 6 Maanden *
Lesgeld per termijn € 155,00
 • De inschrijfkosten zijn € 75,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is aanbevolen studietempo

Korting op software, hardware en meer via Surfspot!

surfspot websiteAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner vanaf €5,-. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8,2 sterren - gebaseerd op 1398 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal