Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

De juiste financiële informatie dankzij het MBA-programma Financieel management

Het MBA-programma Financieel management reikt je instrumenten aan om de juiste financiële informatie te verzamelen. Wil jij op financieel gebied als sparringpartner voor de directie kunnen fungeren? Wil je alle benodigde financiële kennis in huis hebben om gedegen beslissingen te nemen? Dan is dit programma van de Master of Business Administration (MBA-opleiding) een uitstekende keus.

Waarom een MBA-programma?

Het MBA-programma Financieel management is uitermate geschikt als je meer kennis in dit vakgebied wilt vergaren of niet in de gelegenheid bent om 20 maanden lang de volledige MBA-opleiding te gaan volgen. Je kunt dit programma al binnen 6 maanden afronden. Dit MBA-programma bestaat uit het volgen van een praktijkbijeenkomst en het maken van een paper. Mocht je er na afloop van het programma voor kiezen om alsnog de volledige MBA-opleiding te volgen, dan krijg je vrijstelling voor de module(s) die je al hebt behaald. Zo doorloop je de volledige opleiding nog sneller.

Onderdeel van volledige Master of Business Administration

Dit MBA-programma is een onderdeel van de erkende Master of Business Administration. Je bent dus verzekerd van erkende kwaliteit en kunt bovendien studiefinanciering krijgen tegen gunstige voorwaarden. Lees hier meer over bij de tab Studieduur & lesgeld.

NTI en corona: starten gewoon mogelijk

NTI is de uitvinder van FlexibelStuderen®, dat betekent dat wij veel ervaring hebben in het geven van erkende online opleidingen. Je studeert in een handige online leeromgeving met een combinatie van zelfstudie, online lessen en opdrachten. Eventuele praktijkdagen zijn tijdelijk vervangen door virtual classrooms. Zo loop je geen enkel risico en kun je met een gerust hart blijven werken aan een betere toekomst. Starten is dus gewoon mogelijk. Wil je meer weten? Lees meer over FlexibelStuderen® in de coronaperiode.

Inhoud

Het studieprogramma

In het studieprogramma kun je zien uit welke masterclasses de opleiding bestaat. De studiepunten geven een indicatie van de omvang per vak. De studiepunten zijn vermeld volgens de Europese standaard (EC's of ECTS).

MBA-programma Financieel management 7697

Bij deze opleiding kun je 5 EC's halen, onderverdeeld in de volgende vakken:

Studieprogramma

Inleidende fase
 • Masterclass Financieel Management
  5 EC

Groei uit tot financieel manager

In dit korte programma op masterniveau ontwikkel je de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om uit te groeien tot een succesvol financieel manager. Bij financieel management komt tegenwoordig meer kijken dan alleen het verzamelen en analyseren van cijfers en het uitbrengen van een duidelijk rapport. Denk aan: het meedenken over de toekomst, kansen zien en benutten, meewerken aan het oplossen of verbeteren van de haalbaarheid en financiering van (potentiële) investeringen. Die rol is daarmee complexer, maar ook veelzijdiger en uitdagender geworden. Na afloop van het MBA-programma Financieel management weet jij hoe je die rol vakkundig kunt vervullen. Enkele onderwerpen die tijdens deze korte opleiding Financieel management aan bod komen zijn:

 • Performance management systemen
 • Budgettering
 • Betrouwbaar financieel beleid en degelijk bestuur
 • Haalbaarheidsstudie en investeringselectie
 • Optimale financieringsvorm

Verdieping van kennis en inzicht

Verdieping is het sleutelwoord tijdens het MBA-programma Financieel Management. Verdieping van kennis en inzicht. Ook visievorming staat centraal in de opleiding, door kritisch te lezen en te studeren ontwikkel je een eigen visie op verschillende managementvraagstukken.

Inclusief praktijkbijeenkomst

Tijdens de gratis praktijkbijeenkomst wordt gekeken naar de wijze waarop de eigen organisatie financieel bestuurd en beheerst wordt. Hoe is dit ingericht binnen de eigen organisatie, waar zie je knelpunten en hoe ga je hiermee om?

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Voor het MBA-programma Financieel management heb je geen bepaalde vooropleiding nodig. Wel wordt er van je verwacht dat je beschikt over hbo werk- en denkniveau.

Examen

Je rondt het programma af middels een schriftelijke opdracht

Het MBA-programma Financieel management wordt getoetst middels een paper. De paper kun je thuis in je eigen tempo maken en kun je dagelijks inleveren in de online leeromgeving. Tevens is deelname aan de praktijkbijeenkomst inclusief vooropdracht verplicht. Deze praktijkdag is bij het lesgeld inbegrepen.

Studieduur & lesgeld

Levenlanglerenkrediet: Nu studeren, straks betalen

Lenen via DUO mogelijk stickerWil jij deze opleiding heel graag volgen, maar heb je daar het geld niet voor? Dan hebben we goed nieuws, je kunt het les- en examengeld bij DUO tegen zeer gunstige voorwaarden lenen. Zo kun je direct aan jouw opleiding beginnen. Na je studie heb je 15 jaar de tijd om terug te betalen. Lees nu meer over de voorwaarden van dit Levenlanglerenkrediet.

MBA-programma Financieel Management 7697

Termijnen 6 Maanden *
Lesgeld per termijn € 155,00
 • De inschrijfkosten zijn € 75,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is aanbevolen studietempo

Korting op software, hardware en meer via Surfspot!

surfspot websiteAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner vanaf €5,-. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8,2 sterren - gebaseerd op 1398 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal