Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Leer alle facetten van bedrijfsrecht met de Master Bedrijfsrecht

Contractenrecht, ondernemingsrecht, arbeidsrecht, privacybescherming: tijdens de Master Bedrijfsrecht verdiep je je in alle facetten van bedrijfsrecht, terwijl je je bedrijfsjuridische vaardigheden ontwikkelt. Zo kun jij sterke processtukken opstellen, effectief communiceren in een juridische context en adviseren over rechtsposities op het hoogste niveau. Je koppelt je kennis tijdens deze praktijkgerichte masteropleiding waar mogelijk direct aan je eigen werkomgeving. Behaal in twee jaar de internationaal erkende graad Master of Laws (LLM)!

Is de Master Bedrijfsrecht iets voor mij?

Ben jij een hoger opgeleide professional en wil je op een zeer praktische wijze werken aan alle facetten van bedrijfsrecht? En wil je dit direct kunnen toepassen in de praktijk? Met deze masteropleiding doe je diepgaande kennis op van bedrijfsrecht waarmee je aan de slag kunt in de advocatuur, de rechterlijke macht, het bedrijfsleven, belangenorganisaties, de dienstensector en bij nationale en internationale overheden.

Studeren op jouw moment

Starten wanneer je wilt. Studeren waar en wanneer het jou schikt. Even stoppen als dat nodig is, of harder gaan dan je dacht. Online, met inspirerende boeken, via E-modules, of juist in een echte klas. Dat kan allemaal bij NTI. Deze NTI-studenten leggen je graag uit hoe dit in zijn werk gaat.

Wij snappen als geen ander dat er meer is dan studeren. Dat je rekening wilt houden met je baan, met je kinderen, je sport, of met dat familielid dat aandacht nodig heeft. Of dat het even niet uitkomt met de feestdagen of tijdens die verbouwing. Maar als het dan zover is, zorgen we er ook voor dat elke seconde telt. Dat het helemaal jouw moment is.

Inclusief vakliteratuur

De volledige vakliteratuur is inbegrepen bij het lesgeld. Je betaalt dus niets extra voor dure studieboeken, je bespaart hierdoor veel geld. Waar andere particuliere onderwijsaanbieders gebruikmaken van losbladig en zelf ontwikkeld materiaal, kiest NTI ervoor om te werken met gerenommeerde vakliteratuur. Studieboeken die ook bij reguliere hogescholen op de literatuurlijst staan. De literatuur is een mix van Nederlands- en Engelstalige boeken op masterniveau. Aanvullende literatuur vind je in de online leeromgeving.

Inhoud

Het studieprogramma

In het studieprogramma kun je zien uit welke modules de opleiding bestaat. De studiepunten geven een indicatie van de omvang per vak. De studiepunten zijn vermeld volgens de Europese standaard (EC's of ECTS).

Master Bedrijfsrecht 9275

Bij deze opleiding kun je 60 EC's halen, onderverdeeld in de volgende vakken:

Jaar 1

In jaar 1 verdiep je je in drie verschillende soorten recht en ontwikkel je je communicatieve vaardigheden. Je sluit jaar 1 af met een integrale opdracht, waarbij je de verbinding legt tussen de 4 Masterclasses.

Inleidende fase
 • MC Contractenrecht
  6 EC
 • MC Ondernemingsrecht
  6 EC
 • MC Arbeidsrecht
  6 EC
 • MC Communicatie voor de bedrijfsjurist
  6 EC
 • Juridisch ontwikkelingsprogramma Fase 1
  0 EC
 • Integrale eindopdracht Jaar I
  5 EC

Jaar 2

In jaar 2 van de Master Bedrijfsrecht staan intellectueel eigendomsrecht, privacybescherming en goederen- en insolventierecht centraal. Ook leer je effectief beïnvloeden en overtuigen. Je sluit je master af door middel van een eindscriptie. Een persoonlijke scriptiebegeleider begeleidt je hierbij.
Bekijk het studieprogramma van jaar 2

Wat leer ik?

Tijdens de Master Bedrijfsrecht verdiep je je in verschillende rechtsgebieden en ontwikkel je de communicatieve vaardigheden die van belang zijn als bedrijfsjurist. Welk taalgebruik houd je bijvoorbeeld aan in een juridische context? Wat zijn goede juridische argumenten? Tijdens de Masterclasses ga je onder meer in op kapitaal en aandelen, fusies van bedrijven, algemene voorwaarden, arbeidsovereenkomsten en nationaal en internationaal ondernemingsrecht. Ook privacy is momenteel een hot topic voor veel bedrijven. Wat betekent de nieuwe AVG wet voor alle betrokkenen? Maar je leert bijvoorbeeld ook wat de gevolgen zijn van een faillietverklaring en hoe je hiermee omgaat. De volgende rechtsgebieden staan centraal:

 • Contractenrecht
 • Ondernemingsrecht
 • Arbeidsrecht
 • Intellectueel eigendomsrecht en privacybescherming
 • Goederen- en insolventierecht

Inclusief praktijkbijeenkomsten

Tijdens de Master Bedrijfsrecht volg je een aantal praktijkbijeenkomsten. Tijdens deze klassikale lessen verdiep je je samen met je docent en medestudenten in de onderwerpen van de opleiding. Dit gebeurt op een interactieve manier, waarbij zowel de standaardwerken en theorieën als actuele ontwikkelingen aan bod komen. Deze dagen zijn verdiepend en bieden je een uitgelezen mogelijkheid om je netwerk te vergroten. Je kunt zelf plannen wanneer je aanwezig bent bij een praktijkbijeenkomst.

Persoonlijke begeleiding

Heb je vragen over bijvoorbeeld het maken van een studieplanning of het inplannen van examens? Jouw mentor staat altijd voor je klaar. Stel je vragen telefonisch, via de chat of per e-mail.

Inclusief ontwikkelingsprogramma

Tijdens de Master Bedrijfsrecht volg je een uniek ontwikkelingsprogramma. Dit programma helpt je om je persoonlijke en professionele kwaliteiten te ontwikkelen tot op Masterniveau. Denk bijvoorbeeld aan het ontwikkelen van een onderzoekende houding en een reflecterend helikopterperspectief. Daarnaast bereid je je tijdens het programma uitstekend voor op de integrale opdracht in jaar 1 en op jouw eindscriptie. Een deskundige docent ondersteunt je hierbij.

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

De Master Bedrijfsrecht is op hbo-masterniveau. Om toegelaten te worden tot de master dien je een relevante hbo- of wo-opleiding afgerond te hebben, aangevuld met 2 jaar relevante werkervaring. Daarnaast dien je voldoende mogelijkheden te hebben om de opdrachten en casussen uit de opleiding in het werkveld toe te passen.

Heb je een vraag? Een studieadviseur helpt je graag!

NTI University of Applied Sciences heeft een team van professionele studieadviseurs. Zij kunnen je helpen bij jouw studiekeuze. Zij staan voor je klaar en beantwoorden al je vragen. Je kunt vrijblijvend een studieadviesgesprek aanvragen. Dit gesprek kan plaatsvinden op onze hoofdlocatie in Leiden, maar ook telefonisch. Overdag en ’s avonds. Vraag direct een gratis studieadviesgesprek aan.

Examen

In samenwerking met NCOI University of Applied Sciences

NTI verzorgt de masteropleiding Bedrijfsrecht in samenwerking met NCOI University of Applied Sciences. De Master Bedrijfsrecht van NCOI is geaccrediteerd door de NVAO. Hierdoor ben jij ervan gegarandeerd dat deze masteropleiding voldoet aan alle kwaliteitseisen, perfect aansluit bij de arbeidsmarkt en internationaal erkend is.

Erkende mastertitel: Master of Laws (LLM)

Erkening-hbo-opleiding.pngDe Master Bedrijfsrecht is geaccrediteerd door de NVAO en voldoet daarmee aan de meest recente kwaliteitseisen van het Ministerie van Onderwijs. Als je de opleiding met goed gevolg afrondt, ontvang je het wettelijk erkende getuigschrift ‘Master Bedrijfsrecht’ en mag je de internationaal erkende titel Master of Laws (LLM) voeren. Het getuigschrift wordt afgegeven door NCOI University of Applied Sciences. NCOI University of Applied Sciences is in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek) bevoegd om graden (Bachelor/Master) te verlenen.

Hoe rond ik de master af?

De Masterclasses worden getoetst middels een schriftelijke eindopdracht. Enkel de Masterclass Communicatie voor de bedrijfsjurist wordt getoetst middels een mondeling examen. Daarnaast dien je deelgenomen te hebben aan de praktijkbijeenkomsten en de aanvullende praktijkopdrachten met een voldoende te hebben afgerond. 

Je rondt de masteropleiding Bedrijfsrecht af met een eindscriptie. Je krijgt hiervoor een persoonlijke scriptiebegeleider toegewezen. De scriptiebegeleider ondersteunt en begeleidt je naar een optimaal resultaat. Bij je docent kun je terecht voor inhoudelijke vragen en feedback. Onze vakdocenten zijn verbonden met de academische wereld, zijn werkzaam in verschillende profit- en non-profitorganisaties en kennen de meest recente vakliteratuur. Hierdoor zijn ze in staat je werk deskundig te beoordelen.

De examenkosten bedragen € 117,50 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

Studieduur & lesgeld

Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten

Met de opleiding Master Bedrijfsrecht profiteer je van ons unieke all-in concept. Dit betekent dat er geen extra kosten in rekening worden gebracht voor: vakliteratuur, studiemateriaal, diplomering en reprorecht. De beste vakliteratuur is in het lesgeld inbegrepen. Daarnaast betaal je bij ons 2 jaar lesgeld en examenkosten en je hebt vervolgens 2 tot 4 jaar de tijd om je studie te doorlopen en de examens af te ronden. Je krijgt dus 2 jaar gratis uitloop, zonder extra kosten.

Levenlanglerenkrediet: leen bij DUO tegen gunstige voorwaarden

Lenen via DUO mogelijk stickerBen je jonger dan 55 jaar en betaal je zelf het college- of lesgeld? Dan kun je het les- en examengeld van deze opleiding lenen via DUO tegen zeer gunstige voorwaarden. Lees meer over dit Levenlanglerenkrediet.

Master Bedrijfsrecht 9275

Termijnen 2 Jaar 24 Maanden *
Lesgeld per termijn € 3.591,00 € 315,00
 • Inschrijfgeld en dossiervorming € 150,-
 • * is het aanbevolen studietempo

Wees de eerste om een review achter te laten

Laat hier jouw beoordeling achter

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten, bekijk tot die tijd op The Feedback Company hoe onze studenten NTI beoordelen:

Beoordelingen NTI op The Feedback Company