Omschrijving

In twee jaar Master of Laws

Contractenrecht, ondernemingsrecht, arbeidsrecht, privacybescherming: tijdens de Master Bedrijfsrecht verdiep je je in alle facetten van bedrijfsrecht, terwijl je je bedrijfsjuridische vaardigheden ontwikkelt. Zo kun jij sterke processtukken opstellen, effectief communiceren in een juridische context en adviseren over rechtsposities op het hoogste niveau. Je leert over kapitaal en aandelen, fusies van bedrijven en arbeidsovereenkomsten. Ook privacy is momenteel een hot topic voor veel bedrijven. Wat betekent de nieuwe AVG-wet voor alle betrokkenen? Start vandaag nog en behaal in twee jaar de internationaal erkende graad Master of Laws.

Voor wie?

Ben je jurist of heb je een andere juridische functie op minimaal hbo-niveau? Wil je je verder verdiepen in het bedrijfsrecht of juist jouw kennis verbreden? Met de Master Bedrijfsrecht werk je op zeer praktische wijze aan alle facetten van bedrijfsrecht. Met de kennis die je opdoet, kun je terecht in het bedrijfsleven, belangenorganisaties, de dienstensector en bij nationale en internationale overheden.

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (09:00-18:00)

NTI en corona: starten gewoon mogelijk

NTI is de uitvinder van FlexibelStuderen®, dat betekent dat wij veel ervaring hebben in het geven van erkende online opleidingen. Je studeert in een handige online leeromgeving met een combinatie van zelfstudie, online lessen en opdrachten. Eventuele praktijkdagen zijn tijdelijk vervangen door virtual classrooms. Zo loop je geen enkel risico en kun je met een gerust hart blijven werken aan een betere toekomst. Starten is dus gewoon mogelijk. Wil je meer weten? Lees meer over FlexibelStuderen® in de coronaperiode.

Inhoud

Hoe is deze opleiding opgebouwd?

In het studieprogramma kun je zien uit welke masterclasses de opleiding bestaat. De studiepunten geven een indicatie van de omvang per vak. De studiepunten zijn vermeld volgens de Europese standaard (EC's of ECTS).

Het studieprogramma

Master Bedrijfsrecht 9275

Bij deze opleiding kun je 60 EC's halen, onderverdeeld in de volgende vakken:

Jaar 1

In jaar 1 verdiep je je in drie verschillende soorten recht en ontwikkel je je communicatieve vaardigheden. Je sluit jaar 1 af met een integrale opdracht, waarbij je de verbinding legt tussen de 4 Masterclasses.

Inleidende fase
 • MC Contractenrecht
  6 EC
 • MC Ondernemingsrecht
  6 EC
 • MC Arbeidsrecht
  6 EC
 • MC Communicatie voor de bedrijfsjurist
  6 EC
 • Juridisch ontwikkelingsprogramma Fase 1
  0 EC
 • Integrale eindopdracht Jaar I
  5 EC

Jaar 2

In jaar 2 van de Master Bedrijfsrecht staan intellectueel eigendomsrecht, privacybescherming en goederen- en insolventierecht centraal. Ook leer je effectief beïnvloeden en overtuigen. Je sluit je master af door middel van een eindscriptie. Een persoonlijke scriptiebegeleider begeleidt je hierbij.

Hoofdfase
 • MC Intellectueel Eigendomsrecht en Privacybescherm
  6 EC
 • MC Goederen- en Insolventierecht
  6 EC
 • MC Effectief beïnvloeden en Overtuigen
  6 EC
 • Juridisch ontwikkelingsprogramma Fase 2
  0 EC
 • Scriptie
  13 EC

Inclusief praktijkbijeenkomsten

Je volgt een aantal praktijkbijeenkomsten tijdens de Master Bedrijfsrecht. Met je medestudenten krijg je les van een expert uit het werkveld. Deze dagen zijn ontzettend leerzaam en bieden de gelegenheid om je netwerk te vergroten. Je kunt zelf plannen wanneer je daarbij wilt zijn.

Inclusief ontwikkelingsprogramma

Met ons ontwikkelingsprogramma werk je aan je persoonlijke en professionele kwaliteiten, bijvoorbeeld je analytisch vermogen. Tijdens het programma bereid je je ook voor op de integrale opdracht en de eindscriptie. Een deskundige docent ondersteunt je hierbij.

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je studie. Onze docenten zijn verbonden met de academische wereld, werkzaam in de beroepspraktijk en bekend met de recente vakliteratuur. Via de online leeromgeving kun je bij hen terecht voor vakinhoudelijke vragen en feedback. Voor alle andere vragen neem je contact op met je mentor. Lees meer over de begeleiding.

De voordelen van NTI op een rij

 • Wettelijk erkend masterdiploma
 • Alle vakliteratuur inbegrepen bij het lesgeld
 • Uitstekend te combineren met je baan
 • Bepaal zelf je startdatum en studietempo
 • Gratis 2 jaar verlenging van je studietijd

Studeren bij NTI

Wil je doorgroeien in jouw werk en een erkende opleiding volgen die perfect te combineren is met jouw baan? Dan ben je hiervoor bij NTI aan het juiste adres. NTI helpt je graag bij het bereiken van jouw doel!

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

FlexibelStuderen®

Opgedane kennis toepassen in jouw functie

Studeren via jouw online leeromgeving

Praktijkdagen volgen van echte vakdocenten

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt!

Toelating

Toelatingseisen

De Master Bedrijfsrecht is op hbo-masterniveau. Om toegelaten te worden, heb je al een relevante hbo- of wo-opleiding afgerond. Belangrijk is dat je een passende functie hebt, zodat je de opdrachten en casussen kunt uitvoeren. Heb je geen relevante werkplek? Dan kun je zelf op zoek gaan naar mogelijkheden in jouw omgeving.

Vragen? Een studieadviseur helpt je graag

Wil je graag meer informatie over de opleiding en de toelatingseisen? Vraag dan een studieadviesgesprek aan. Uiteraard gratis en vrijblijvend. Zo kom je meer te weten over de inhoud van de opleiding, het lesmateriaal en de online leeromgeving. 

Examen

Afronding

Je rondt de Master Bedrijfsrecht af met een eindscriptie. Je krijgt hiervoor een persoonlijke scriptiebegeleider toegewezen. Hij of zij begeleidt je naar een optimaal resultaat. Voordat je aan je scriptie begint heb je alle praktijkbijeenkomsten bezocht en de bijbehorende praktijkopdrachten met een voldoende afgerond. Hetzelfde geldt voor de schriftelijke eindopdrachten van de masterclasses. 

In samenwerking met NCOI University

Hogeschool NTI verzorgt de Master Bedrijfsrecht in samenwerking met NCOI University. De masteropleiding van NCOI is geaccrediteerd door de NVAO en voldoet daarmee aan de meest recente kwaliteitseisen van het Ministerie van Onderwijs. Het betekent ook dat de opleiding perfect aansluit bij de arbeidsmarkt en internationaal erkend is.

Erkende titel: Master of Laws (LLM)

Als je de opleiding met goed gevolg afrondt, ontvang je het wettelijk erkende getuigschrift 'Master Bedrijfsrecht'. Je mag dan de titel Master of Laws (LLM) voeren. Het getuigschrift wordt afgegeven door NCOI University. In het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek) is NCOI University bevoegd om graden (Bachelor of Master) te verlenen. 

ministerie OCW logo 250pxbNVAO geaccrediteerd logo 250pxb

Examenkosten

De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt lesgeld en examenkosten volgens de door jou gekozen betaalfrequentie. Je doet pas examen wanneer jij er klaar voor bent. De examenkosten bedragen € 117,50 per maand.

Studieduur & lesgeld

Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten

Met de Master Bedrijfsrecht profiteer je van ons unieke all-in concept. Dit betekent dat we geen extra kosten in rekening brengen voor: vakliteratuur, studiemateriaal, diplomering en reprorecht. Je betaalt dus alleen voor het lesgeld en de examenkosten. Extra tijd nodig? Geen probleem! Je krijgt gratis 2 jaar extra de tijd om je studie te doorlopen en de examens af te ronden.

Onderdelen Kosten Termijnen / aantal
Lesgeld per termijn € 475,00 24 maanden
Examenkosten € 117,50 24 maanden
Studiemateriaal gratis
Inschrijfgeld en dossiervorming € 150,00 Eenmalig
Het lesgeld is inclusief
 • Alle benodigde vakliteratuur
 • Begeleiding tijdens je hele studie
 • Gratis verlenging van je studieduur
 • Praktijkdagen met vakdocenten
 • Jouw diplomering

Levenlanglerenkrediet: Nu studeren, straks betalen

Lenen via DUO mogelijk stickerWil jij deze opleiding graag volgen, maar heb je daar nu niet het geld voor? Dan hebben we goed nieuws, je kunt het les- en examengeld bij DUO tegen zeer gunstige voorwaarden lenen. Zo kun je toch direct starten. Na je opleiding heb je 15 jaar de tijd om het terug te betalen. 
Lees meer over de voorwaarden van Levenlanglerenkrediet.

Korting op software, hardware en meer via Surfspot

surfspot websiteAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner voor maar €5,-. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Ontvang tot 50% van de Belastingdienst retour

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Zo kun je voor de opleiding Master Bedrijfsrecht tot wel € 2.432,75 terugkrijgen! Bereken hier zelf jouw belastingvoordeel.

Vragen of advies?

Heb je nog vragen over de opleiding? Of wil je advies over welke studie het best bij jou past? Onze studieadviseurs helpen jou graag verder. Neem gerust contact met ons op.

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8,2 sterren - gebaseerd op 1398 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten; even goede vrienden.