Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Doktersassistente-opleiding met klassikale begeleiding

Ben jij proactief, wil je anderen helpen en vind je het prettig om intensief begeleid te worden tijdens je studie? Kies dan voor de Doktersassistente-opleiding Klassikaal op niveau 4. Tijdens de Doktersassistente-opleiding leer je o.a. de behandelaar te assisteren en te ondersteunen. Na het afronden van de erkende mbo-opleiding Doktersassistente ben je een volwaardig doktersassistent. Je hebt dan alle benodigde kennis opgedaan om bij een huisartsenpraktijk of zorginstelling aan de slag te gaan. Enthousiast? Lees dan snel verder en kom meer te weten over de Doktersassistente-opleiding Klassikaal.

Officieel diploma voor jouw droombaan

Alle MBO-opleidingen van NTI MBO-College zijn wettelijk erkend door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Dit betekent dat je een officieel MBO-diploma krijgt als je de opleiding afrondt. Je kunt er dus zeker van zijn dat je bij NTI MBO-College alles leert wat je moet weten voor je droombaan!

Studeren op jouw moment

Starten wanneer je wilt. Studeren waar en wanneer het jou schikt. Even stoppen als dat nodig is, of harder gaan dan je dacht. Online, met inspirerende boeken, via E-colleges, of juist in een echte klas. Dat kan allemaal bij NTI. Deze NTI-studenten leggen je graag uit hoe dit in zijn werk gaat.

Wij snappen als geen ander dat er meer is dan studeren. Dat je rekening wilt houden met je baan, met je kinderen, je sport, of met dat familielid dat aandacht nodig heeft. Of dat het even niet uitkomt met de feestdagen of tijdens die verbouwing. Maar als het dan zover is, zorgen we er ook voor dat elke seconde telt. Dat het helemaal jouw moment is.

Online leeromgeving

In de online leeromgeving onderhoud je contact met je docenten en medestudenten. Je kunt er onder andere oefenopgaves maken en een actueel overzicht zien van je cijfers, examens en eventuele praktijkdagen.

Voordelig lesgeld inclusief lesmateriaal

NTI MBO-College vindt dat iedereen moet kunnen studeren voor zijn of haar droombaan. Daarom hebben wij voordelige lesgelden en is het lesmateriaal inbegrepen bij het lesgeld. Je hoeft dus niets extra te betalen voor de studieboeken. En je hoeft ook niets extra te betalen voor de praktijkdagen. Zo ligt de baan van je dromen binnen handbereik.

Uniek: officiële studieboeken

Waar andere afstandsopleiders gebruikmaken van losbladig en zelf ontwikkeld materiaal, kiest NTI MBO-College ervoor om te werken met de beste studieboeken:

 • Studieboeken die bijvoorbeeld ook bij ROC’s worden gebruikt.
 • Voor deze studieboeken betaal je in de winkel al gauw honderden euro’s.
 • Bij NTI MBO-College zijn ze volledig bij het lesgeld inbegrepen!
 • Je betaalt dus niets extra aan dure studieboeken en je bespaart hierdoor veel geld.
 • Kies daarom voor kwaliteit en het beste en meest actuele studiemateriaal.

Kies je eigen studievariant

Bij NTI bepaal je zelf hoe je een opleiding volgt, flexibel of klassikaal. Studeer je het liefste zelfstandig, in het tempo dat jij prettig vindt? Dan kies je voor de flexibele variant. Je volgt enkele klassikale bijeenkomsten op een moment dat het jou uitkomt. Wil je liever vaste contactmomenten en meer klassikale bijeenkomsten? Dan kies je voor de klassikale variant.

Persoonlijke begeleiding van vakdocent en mentor 

Enkele klassikale bijeenkomsten per jaar 

Elke dag starten

18 maanden looptijd 

Lesgeld vanaf € 52,31 per maand 

Locaties:
Variabel

Inschrijven

Persoonlijke begeleiding van vakdocent en mentor 

Vaste klassikale bijeenkomsten 1 of 2 keer per maand 

Start in oktober en maart

24 maanden looptijd 

Lesgeld vanaf € 135,00 per maand 

Locaties:
Rotterdam, Utrecht, Zwolle

Inschrijven


Heb je hulp nodig bij het maken van je keuze? Onze studieadviseurs staan voor je klaar. Vraag gratis een studieadviesgesprek aan.

Inhoud

Studieprogramma van MBO Doktersassistent Klassikaal

Binnen de mbo-opleiding leer je alle kennis en vaardigheden die je later nodig hebt in je beroep. De opleiding MBO Doktersassistent Klassikaal is met zorg samengesteld samen met specialisten uit het vakgebied en is wettelijk erkend door het Ministerie van Onderwijs. Hieronder vind je een aantal onderwerpen die tijdens de opleiding aan bod komen.

Studieprogramma

 • Medische kennis
 • Intake
 • Anatomie
 • Pathologie
 • Medisch-technische handelingen
 • Preventie
 • Voorlichting
 • Advies en instructie
 • Individuele gezondheidszorg
 • Kwaliteitszorg
 • Deskundigheidsbevordering
 • Farmaceutische patiëntenzorg
 • Nederlands 3F
 • Rekenen 3F
 • Engels
 • Loopbaan en burgerschap (LB)

Wat leer je tijdens de Doktersassistente-opleiding Klassikaal?

Na het afronden van de erkende Doktersassistente-opleiding van NTI ben je een volwaardig doktersassistent. Je hebt alle benodigde kennis opgedaan om bij een huisartsenpraktijk of zorginstelling aan de slag te gaan. Tijdens de opleiding Doktersassistent leer je alles over de drie belangrijkste taken die een doktersassistent verricht:

 • Bijdragen aan medische zorg;
 • Zorgdragen voor intake, voorlichting en advies;
 • Uitvoeren van organisatie- en professiegebonden taken.

Studenten aan het woord

Keuzedelen

Tijdens je mbo-opleiding biedt NTI interessante keuzedelen aan. Hiermee onderscheid je je en bied je meerwaarde op de arbeidsmarkt. NTI maakte een selectie van de voor jouw opleiding officieel door de SBB vastgestelde keuzedelen. Alle praktische informatie over deze keuzedelen ontvang je aan het begin van je opleiding. Je kunt dan ook bepalen wanneer je welke keuzedelen wilt gaan volgen.

Uit deze keuzedelen kun je kiezen

 • Digitale vaardigheden gevorderd
 • Eerste lijns- en ketenzorg 
 • Duits in de beroepscontext A2
 • Duits in de beroepscontext B1
 • Spaans in het beroepsonderwijs A1-A2
 • Ondernemerschap MBO
 • Triage
 • Geneesmiddelenkennis
 • Specifieke doelgroepen
 • Ondernemend gedrag niveau 3-4

Persoonlijke begeleiding

Heb je vragen over bijvoorbeeld het boeken van examens of de planning van je studie? Jouw mentor staat altijd voor je klaar. Stel je vragen telefonisch of per e-mail.

Lees meer

Doorstuderen

Heb je de erkende Doktersassistente-opleiding van NTI afgerond? Dan ben je een gediplomeerd doktersassistent. Mogelijk kun je vrijstellingen krijgen voor onderdelen van andere mbo-opleidingen. Informeer bij een studieadviseur naar de mogelijkheden.

Met het diploma doktersassistent op zak, dat je ontvangt na afronding van de Doktersassistente-opleiding, kun je doorstromen naar het hbo. Hier zijn specialisaties mogelijk. Waaronder de zorginhoudelijke specialisatie en de specialisatie naar organisatie en management.

Locaties

Locaties

Je krijgt 1 keer per maand les van de beste vakdocenten op een locatie bij jou in de buurt. Wanneer de locaties en tijdstippen bekend zijn voor deze klassikale opleiding, dan vind je deze informatie hieronder. 

Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college
Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college
Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college

Toelating

Toelatingseisen voor MBO Doktersassistent niveau 4

Om toegelaten te worden tot een MBO niveau 4-opleiding dien je in het bezit te zijn van één van de volgende diploma's of bewijzen:

 • Diploma MBO niveau 2 of 3
 • Diploma VMBO kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg of theoretische leerweg
 • Diploma LBO of VBO met 3 vakken op b-niveau en 3 vakken op c-niveau waaronder Nederlands, MAVO, MAVO-VBO, HAVO, VWO
 • Een overgangsbewijs HAVO of VWO naar het 4e leerjaar
 • Basisopleiding Doktersassistent (Nieuwe kwalificatiestructuur)

Kom je in aanmerking voor vrijstellingen?

Bij NTI MBO-College kom je in aanmerking voor vrijstellingen op basis van eerder behaalde diploma's of certificaten. Als je vrijstellingen wilt aanvragen, dien je een vrijstellingsverzoek in bij de vrijstellingscommissie van NTI MBO-College. Lees meer over vrijstellingen. Je kunt ook vrijstellingen ontvangen op basis van een ervaringscertificaat.

Stage

Stage tijdens de Doktersassistente-opleiding Klassikaal

Tijdens de Doktersassistente-opleiding Klassikaal loop je stage bij een erkend leerbedrijf. Op die manier weet je zeker dat je op een goede manier wordt begeleid. Alle informatie over jouw stage krijg je tijdens een interessante praktijkdag, die deel uitmaakt van de doktersassistente-opleiding. Zo weet je vooraf precies wat je kunt verwachten en hoe je een stageplek vindt. Heb je al een baan in dit vakgebied? Dan kun je die tijdens de opleiding MBO Doktersassistente voordragen als stageplaats.

Stageduur van de Doktersassistente-opleiding Klassikaal

Tijdens de Doktersassistente-opleiding Klassikaal loop je 640 uur stage.

Examen

Examens van de Doktersassistente-opleiding Klassikaal

De Doktersassistente-opleiding Klassikaal bevat theoretische examens en daarnaast examens die je tijdens de stage aflegt: de proeven van bekwaamheid.

Examinering van de stage

Tijdens de stage word je ook geëxamineerd. Dit zijn de zogenaamde proeven van bekwaamheid. Je dient dit onderdeel met een voldoende af te sluiten.

De examenkosten bedragen € 61,46 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

Studieduur & lesgeld

Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten

Bij het NTI MBO-College ben je een stuk voordeliger uit dan bij reguliere mbo-instellingen. Je profiteert van ons unieke all-in concept. Dit betekent dat er geen extra kosten in rekening worden gebracht voor: studiemateriaal, afstuderen, diplomering, reprorecht en hand-outs. Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten en je mag dit zelfs in maandelijkse termijnen voldoen. Daarnaast kun je jouw klassikale mbo-opleiding gratis verlengen. Je mag dus langer doen over je klassikale opleiding, zonder extra kosten!

Doktersassistent niveau 4 Klassikaal 4003

Termijnen 24 Maanden *
Lesgeld per termijn € 135,00
Nu met 25% korting € 101,25
 • Inschrijfgeld en dossiervorming € 50,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is het aanbevolen studietempo

Korting op software, hardware en meer via Surfspot!

surfspot websiteAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner voor maar €5,-.  Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Ervaringen

MBO Doktersassistent Klassikaal
4 sterren - gebaseerd op 2 ervaringen
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Ik ben heel enthousiast over deze opleiding, dit is helemaal mijn ding. De lessen worden op een interessante manier aangeboden en er zit afwisseling in. Erg belangrijk, dat houdt mij bij de les! Theorie, casussen, samen opdrachten uitvoeren, maar ook thuis op je eigen tempo studeren voor examens.

De voorbereiding voor een les bevat veel leerstof en is pittig. Persoonlijk vind ik de opleiding ondergewaardeerd. Bepaalde vakken zoals fysiologie en pathologie vind ik onder een MBO- + of zelfs HBO-opleiding vallen. Ik loop nu stage bij een huisartsenpraktijk. Dat is een geweldige ervaring, vooral om de leerstof toe te kunnen passen. Het zijn veel uren die je moet maken, maar begrijpelijk. Dit vak leer je niet alleen uit een studieboek.

Ik vind het een goede opleiding alleen jammer dat het dus niet in eigen tempo kan omdat je afhankelijk bent van de praktijkdagen.

Bekijk alle ervaringen