Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

De ontwikkeling van onderwijs

Het onderwijs is altijd in ontwikkeling. Door onder andere de globalisering en invloed van technologie verandert de manier van leren constant. Wil jij inzicht krijgen in deze trends en ontwikkelingen? En daarnaast leren hoe je goed opleidingsadvies geeft aan organisaties of medewerkers, opleidingen ontwikkelt en onderwijsvormen ontwerpt? Volg dan het korte hbo-programma Opleidingskunde en beschik binnen 6 maanden over brede en actuele kennis op het gebied van opleidingskunde en scholing binnen bedrijven. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder en kom meer te weten over de opleiding. 

Wat is een hbo-programma?

Kom jij in je werk of je dagelijkse leven kennis tekort over een bepaald onderwerp? Wil je je wel bijscholen en meer verdieping geven aan je werk, maar heb je geen mogelijkheid om een langdurige opleiding te volgen? Dan is een hbo-programma iets voor jou! Ook als je je aan het oriënteren bent om weer te studeren is een hbo-programma een goede mogelijkheid om eerst te ervaren hoe dit is. Binnen 3 tot 12 maanden verdiep je je in één thema. Na afloop ken jij de ins & outs én ontvang je een erkend certificaat.

Is dit korte hbo-programma iets voor mij?

Het korte hbo-programma Opleidingskunde is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in trends en ontwikkelingen op het gebied van leren, het geven van opleidingsadvies en het ontwerpen van opleidingen. Ook als je wil leren coachen, trainingen wil leren geven of meer wil weten over human resource development, is deze opleiding erg geschikt. 

Wat kan een opleidingskundige?

Tijdens het korte hbo-programma Opleidingskunde maak jij kennis met het beroep van opleidingskundige. Dit beroep zit dicht tegen het vakgebied van personeelsadviseur of HR-medewerker aan, maar richt zich vooral op opleiding en training. Een opleidingskundige weet alles over het verder ontwikkelen van personeel binnen een organisatie en houdt zich bijvoorbeeld bezig met:

 • het geven van trainingen en workshops
 • het adviseren van medewerkers en managers over individuele opleidingsmogelijkheden
 • het (laten) ontwikkelen van trainingsmateriaal
 • het (laten) ontwerpen en ontwikkelen van e-learnings

Studeren op jouw moment

Starten wanneer je wilt. Studeren waar en wanneer het jou schikt. Even stoppen als dat nodig is, of harder gaan dan je dacht. Online, met inspirerende boeken, via E-modules, of juist in een echte klas. Dat kan allemaal bij NTI. Deze NTI-studenten leggen je graag uit hoe dit in zijn werk gaat.

Wij snappen als geen ander dat er meer is dan studeren. Dat je rekening wilt houden met je baan, met je kinderen, je sport, of met dat familielid dat aandacht nodig heeft. Of dat het even niet uitkomt met de feestdagen of tijdens die verbouwing. Maar als het dan zover is, zorgen we er ook voor dat elke seconde telt. Dat het helemaal jouw moment is.

NTI: Wat vind jij belangrijk?

Kies je voor NTI? Dan mag jij van ons het volgende verwachten:

 • Je ontvangt waardevolle en erkende certificaten
 • Je krijgt de beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Je wordt persoonlijk begeleid door mentoren
 • Je hebt alles binnen handbereik met onze online leeromgeving
 • Je studeert waar en wanneer jij wilt: op jouw moment

Inhoud

Het studieprogramma

In het studieprogramma kun je zien uit welk vak of welke vakken de opleiding bestaat. De studiepunten geven een indicatie van de omvang per vak. De studiepunten zijn vermeld volgens de Europese standaard (EC's of ECTS).

HBO-programma Opleidingskunde 7899

Bij deze opleiding kun je 24 EC's halen, onderverdeeld in de volgende vakken:

Studieprogramma

Hoofdfase
 • Startbijeenkomst (introductie)
  0 EC
 • Leren en veranderen
  8 EC
 • Strategisch opleidingsadvies
  8 EC
 • Ontwerpen van innovatieve leertrajecten
  8 EC

Wat leer ik?

In het korte hbo-programma Opleidingskunde staan drie rollen centraal: de adviseur, de ontwerper en de begeleider van leerprocessen. De adviseur geeft opleidingsadvies voor organisaties of medewerkers. De ontwerper ontwerpt en ontwikkelt opleiding(svorm)en of overziet dit proces. De begeleider van leerprocessen stelt een bepaalde leervisie op en begeleidt organisaties hiermee. Er wordt dieper ingegaan op deze rollen in de modules Strategisch opleidingsadvies, Ontwerpen van innovatieve leertrajecten en Leren en veranderen. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere:

 • Leren en invloed van cultuur
 • Online leren
 • Adviesgesprek voeren
 • Manieren om leren en ontwikkelen te organiseren
 • Projectmatig werken

Inclusief praktijkbijeenkomsten en webinars

Bij elke module van het korte hbo-programma Opleidingskunde hoort een praktijkbijeenkomst of een webinar. Tijdens praktijkbijeenkomsten geven topdocenten jou uitleg over de theorie. Zo gaat die beter voor je leven. Ook ga je oefenen met de stof. Webinars zijn online lessen waarbij de docent extra aandacht geeft aan moeilijke vraagstukken of laat zien hoe de kennis toegepast kan worden. Je volgt tijdens het hbo-programma de volgende praktijkbijeenkomsten en webinars:

 • Leren en veranderen (webinar)
 • Strategisch opleidingsadvies (praktijkbijeenkomst)
 • Ontwerpen van innovatieve leertrajecten (webinar)

Online leeromgeving

Bij NTI kun jij studeren op jouw moment, in een online leeromgeving. In deze afgeschermde omgeving heb je contact met je docenten en medestudenten. Hier kun je leerstof interactief oefenen met Memotrainers en proeftentamens, E-modules volgen en kennisclips bekijken. Je vindt er alles wat je nodig hebt om flexibel te studeren.

Inclusief vakliteratuur

Geweldig natuurlijk, zo'n online leeromgeving, maar je wilt soms ook gewoon een echt studieboek uit je kast kunnen halen en een onderwerp erop naslaan als dat nodig is. Je vakbibliotheek wil ook wat. Bij NTI is je lesgeld inclusief vakliteratuur. Je betaalt dus niets extra en bespaart hierdoor veel geld.

Persoonlijke begeleiding

"Je staat er niet alleen voor tijdens je studie, je kunt altijd met ons, de mentoren, bellen, appen of mailen. Wij helpen je bij niet-inhoudelijke vragen over je studie en denken mee over oplossingen".

Lees meer

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Om te beginnen met dit korte hbo-programma heb je geen bepaalde vooropleiding nodig. Houd er wel rekening mee dat de opleiding op hbo-niveau is. 

Examen

Hoe rond ik de opleiding af?

Je sluit 3 van de 4 modules van het hbo-programma af met een paper.

Erkend certificaat

Dit programma is onderdeel van een door de NVAO-erkende HBO Bacheloropleiding. Wanneer je het hbo-programma met voldoende resultaat hebt afgerond, ontvang je een erkend certificaat van Hogeschool NTI. Hogeschool NTI is in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek) bevoegd om graden (Bachelor/Master) te verlenen. 

De examenkosten bedragen € 50,00 per maand.

Studieduur & lesgeld

Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten

Bij NTI betaal je geen kosten voor vakliteratuur, studiemateriaal en reprorecht. Wij hanteren een all-in concept. Hierdoor ben jij bij ons een stuk voordeliger uit dan bij reguliere hogescholen. Vergelijk de totale kosten van onze erkende opleidingen maar eens met die van andere opleiders. Dan zie je dat Hogeschool NTI ook financieel de beste keuze is.

HBO-programma Opleidingskunde 7899

Termijnen 6 Maanden *
Lesgeld per termijn € 205,00
 • Inschrijfgeld en dossiervorming € 50,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is het aanbevolen studietempo

Korting op software, hardware en meer via Surfspot!

surfspot websiteAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner voor maar €5,-. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Wees de eerste om een review achter te laten

Laat hier jouw beoordeling achter

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten, bekijk tot die tijd op The Feedback Company hoe onze studenten NTI beoordelen:

Beoordelingen NTI op The Feedback Company