Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

In 5 maanden het diploma Medische Basiskennis

Hogeschool NTI biedt nu een CPION-erkende opleiding Medische Basiskennis Fast Track aan. Deze intensieve opleiding laat je op inspirerende wijze kennismaken met de medische basiskennis. Binnen 5 maanden kun je voldoen aan de aangescherpte eisen van de zorgverzekeraars. Er is een maximaal aantal studenten per klas, meld je daarom tijdig aan om teleurstelling te voorkomen. De voordelen van de opleiding Medische Basiskennis Fast Track:

 • Interactieve lesdagen gebaseerd op de praktijk
 • Meerkeuzetoetsing direct op de lesdag
 • Voorbereiding met o.a. online tools
 • Begeleiding door docenten uit het werkveld
 • Inclusief toetsing en eventuele herkansing

Wat is een hbo-programma?

Kom jij in je werk of je dagelijkse leven kennis tekort over een bepaald onderwerp? Wil je je wel bijscholen en meer verdieping geven aan je werk, maar heb je geen mogelijkheid om een langdurige opleiding te volgen? Dan is een hbo-programma iets voor jou! Ook als je je aan het oriënteren bent om weer te studeren is een hbo-programma een goede mogelijkheid om eerst te ervaren hoe dit is. Binnen 3 tot 12 maanden verdiep je je in één thema. Na afloop ken jij de ins & outs én ontvang je een erkend certificaat.

Voor wie is Medische Basiskennis Fast Track geschikt?

De opleiding Medische Basiskennis Fast Track is speciaal ontwikkeld voor alle therapeuten in de complementaire zorg die per 1/1/2017 moeten kunnen aantonen over medische basiskennis op PLATO-niveau te beschikken. Maar ook andere studenten die (algemene) interesse hebben in Medische Basiskennis zullen deze intensieve en complete opleiding waarderen. Met deze fasttrack-opleiding kun je in 5 maanden aan de aangescherpte eisen van zorgverzekeraars voldoen.

Medische basiskennis van Hogeschool NTI geaccrediteerd door CPION

Hogeschool NTI is al jaren de toonaangevende opleider op het gebied van Social Work met de opleidingen HBO Sociaal Pedagogisch Hulpverlener, HBO Maatschappelijk Werk en Dienstverlening en HBO Toegepaste Psychologie. Speciaal om te voldoen aan deze nieuwe eisen van de zorgverzekeraars is de opleiding Medische Basiskennis (MBK) ontwikkeld. Deze opleiding is geaccrediteerd door CPION waardoor je na afronding 100% voldoet aan de nieuwe eisen!

Studeren op jouw moment

Starten wanneer je wilt. Studeren waar en wanneer het jou schikt. Even stoppen als dat nodig is, of harder gaan dan je dacht. Online, met inspirerende boeken, via E-modules, of juist in een echte klas. Dat kan allemaal bij NTI. Deze NTI-studenten leggen je graag uit hoe dit in zijn werk gaat.

Wij snappen als geen ander dat er meer is dan studeren. Dat je rekening wilt houden met je baan, met je kinderen, je sport, of met dat familielid dat aandacht nodig heeft. Of dat het even niet uitkomt met de feestdagen of tijdens die verbouwing. Maar als het dan zover is, zorgen we er ook voor dat elke seconde telt. Dat het helemaal jouw moment is.

NTI: Wat vind jij belangrijk?

Kies je voor NTI? Dan mag jij van ons het volgende verwachten:

 • Je ontvangt waardevolle en erkende certificaten
 • Je krijgt de beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Je wordt persoonlijk begeleid door mentoren
 • Je hebt alles binnen handbereik met onze online leeromgeving
 • Je studeert waar en wanneer jij wilt: op jouw moment

Inhoud

Wat leer ik?

Tijdens de lessen staan de ‘rode vlaggen’ uit de PLATO-tabel centraal: hoe herken je signalen die mogelijk wijzen op medische problemen? De opleiding heeft dan ook een praktijkgerichte insteek. Uiteraard wordt er uitleg gegeven over de moeilijke onderwerpen. Bij de verschillende thema’s komt ook farmacologische kennis aan bod. Je volgt 7 lesdagen. Naast de lesdagen is de verwachte studiebelasting 12 tot 16 uur per week. Door intensieve zelfstudie en interactieve lesdagen verdiep je je in de onderstaande onderwerpen.

Lesprogramma

Dag Datum Onderwerpen (PLATO) Locatie
1 Donderdag 31 januari 2019
 • Introductie PLATO-eindtermen en algemene begripskennis (A-tabel PLATO)
 • Cellen en weefsels
 • Algemene Farmacologie
 • Bewegingsstelsel
NTI Leiden
2 Donderdag 14 februari 2019
 • Ademhalingsstelsel
 • Hart- en vaatstelsel
 • Bloed- en lymfestelsel en afweer
NTI Leiden
3 Donderdag 7 maart 2019
 • Spijsverteringsstelsel
 • Nierstelsel
NTI Leiden
4 Donderdag 21 maart 2019
 • Zintuigen en huid
 • Zenuwstelsel/neurologie
NTI Leiden
5 Donderdag 4 april 2019
 • Hormoonstelsel
 • Genitaal stelsel
NTI Leiden
6 Donderdag 18 april 2019
 • Vergrijzing/levensfase
 • Therapeutische basisvaardigheden
 • Meest gangbare medische onderzoekstechnieken
 • Rode vlaggen, pluis-niet/pluis
NTI Leiden
7 Donderdag 9 mei 2019
 • Psychologie
 • Gespreksvaardigheden
NTI Leiden

Let op: schaf zelf de literatuur aan!

Bij de opleiding Medische Basiskennis Fast Track is de literatuur niet inbegrepen. Je dient onderstaande literatuur zelf aan te schaffen:

Auteur(s) Titel Uitgever ISBN-nummer
Gregoire, L & Straaten-Huijgen, van A. (2015) Anatomie en Fysiologie van de mens Thieme Meulenhoff 9789006925630
Zelman, M. e.a. (2015) Pathologie Uitgeverij Pearson Education 9789043028721
McFadden, R. (2011) Farmacologie Uitgeverij Pearson Education 9789043019644
Zimbardo, P.G., Johnson R.L., McCannn, V. (2013) Psychologie, een inleiding Uitgeverij Pearson Education 9789043021678
Rothfusz, J. (2012) Ethiek in de sociaal agogische beroepen Uitgeverij Pearson Education 9789043024198
Lietaer, G., Vanaerschot, G., Snijders, J.A. & Takens, R.J. (2014) Handboek Gesprekstherapie De Tijdstroom 9789058981387
Vandereijken en van Deth (2014) Psychiatrie - Van diagnose tot behandeling Bohn Stafleu van Loghum 9789036809061
Vandereijken en van Deth (2014) Psychotherapie - Van theorie tot praktijk Bohn Stafleu van Loghum 9789036806626

Persoonlijke begeleiding

"Je staat er niet alleen voor tijdens je studie, je kunt altijd met ons, de mentoren, bellen, appen of mailen. Wij helpen je bij niet-inhoudelijke vragen over je studie en denken mee over oplossingen".

Lees meer

Toelating

Toelatingseisen Medische Basiskennis Fast Track

Om toegelaten te worden tot de opleiding Medische Basiskennis Fast Track dien je in het bezit te zijn van een van de volgende diploma's:

 • havo-diploma
 • vwo-diploma
 • mbo-diploma (niveau 4)

Maak de 21+ toets als je niet over het juiste diploma beschikt

Beschik je niet over één van de bovengenoemde diploma’s en ben je 21 jaar of ouder? Dan kun je de 21+ toets maken. Het doel van deze toets is vaststellen of je een reële kans hebt om dit hbo-programma van Hogeschool NTI succesvol af te ronden. Het kost € 75,-. Dit geld krijg je terug wanneer je je binnen 14 dagen na de uitslag van de toets inschrijft voor de hbo-opleiding van je keuze. Je kunt je hier aanmelden voor de 21+ toets. Naast de 21+ toets kun je bij NTI ook je havo-, vwo-, of mbo niveau 4 diploma halen. Hiermee word je ook toegelaten tot een hbo-opleiding.

Vragen? Bel ons gerust!

Heb je vragen over het volgen van de opleiding Medische Basiskennis Fast Track? Neem contact op met een van onze studieadviseurs.

Examen

Hoe rond ik de opleiding af?

De examens zijn vaak een combinatie van digitale examens, praktijkopdrachten en een portfolio. Veel modules worden afgesloten met een praktijkopdracht. Deze opdracht kun je thuis in je eigen tempo maken en kun je dagelijks inleveren in de online leeromgeving. Daarnaast worden er modules afgesloten met een digitaal examen. Dit is dagelijks mogelijk op diverse locaties in Nederland.

Erkend certificaat

Dit programma is onderdeel van een door de NVAO-erkende HBO Bacheloropleiding. Wanneer je het hbo-programma met voldoende resultaat hebt afgerond, ontvang je een erkend certificaat van Hogeschool NTI. Hogeschool NTI is in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek) bevoegd om graden (Bachelor/Master) te verlenen. 

Elke dag digitaal examen doen

Je kunt zelf bepalen waar en wanneer je examen wilt doen. Het merendeel van de examens bij NTI wordt dagelijks digitaal op tal van locaties door heel Nederland afgenomen. En als je een keer niet direct voor je examen slaagt, kun je snel weer een herexamen inplannen. Dit biedt jou optimale flexibiliteit! Lees meer over de digitale examens.

Studieduur & lesgeld

Versnelde opleiding Medische Basiskennis

Met de opleiding Medische Basiskennis Fast Track kun je in 5 maanden aan de aangescherpte eisen van zorgverzekeraars voldoen. Je volgt 7 lesdagen en een intensief zelfstudietraject. De kosten van toetsing en herkansing zijn bij het lesgeld inbegrepen, de vakliteratuur is niet inbegrepen in het lesgeld. 

HBO-programma Medische Basiskennis - Fast Track Klassikaal 7334

Termijnen 5 Maanden *
Lesgeld per termijn € 179,00
 • Inschrijfgeld en dossiervorming € 50,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is het aanbevolen studietempo

Wees de eerste om een review achter te laten

Laat hier jouw beoordeling achter

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten, bekijk tot die tijd op The Feedback Company hoe onze studenten NTI beoordelen:

Beoordelingen NTI op The Feedback Company