Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Aan de slag als manager in de zorg

Wil jij je in korte tijd ontwikkelen tot een manager met een sterke focus op de zorg? Start dan de Associate degree Management in de Zorg van NTI. Je kunt al in twee jaar de graad Associate degree (Ad) behalen! HBO Associate degree Management in de Zorg biedt jou een aantrekkelijke combinatie van kennis en vaardigheden op het gebied van management en zorg. Enthousiast? Lees dan snel verder en kom meer te weten over de Ad-opleiding.

Wat is een Associate degree opleiding?

Een Associate degree (Ad) is een 2-jarige HBO-opleiding die je opleidt naar een wettelijk erkend getuigschrift. Ad-opleidingen zijn in nauw overleg met het bedrijfsleven ontwikkeld. Na afloop van deze opleiding kun je direct aan de slag in het bedrijfsleven. Je kunt er ook voor kiezen om door te studeren en te starten met de aansluitende bacheloropleiding HBO Management in de zorg van NTI.

Voor wie is een Associate degree interessant?

De Associate degree-opleidingen van Hogeschool NTI zijn gericht op:

 • werkenden die hun HAVO-diploma hebben behaald; 
 • werkenden die hun MBO-diploma niveau 4 hebben behaald; 
 • werkenden die aan bovenstaand opleidingsniveau voldoen en zich verder willen ontwikkelen op HBO-niveau; 
 • Werkenden in het aansluitende beroepenveld.

Wat kan ik na HBO Associate Degree Management in de zorg?

Wil jij in twee jaar tijd een officieel getuigschrift behalen op het gebied van management in de zorg? En wil je kennis en vaardigheden opdoen die je kunt gebruiken in je werk als middle manager? Dan is de HBO Associate degree Management in de Zorg iets voor jou! Na afronding van de HBO Associate degree Management in de Zorg kun jij met jouw leiderschapskwaliteiten aan de slag in de gezondheidszorg, welzijn en dienstverlening.

Wettelijk erkende hbo-opleiding

Hogeschool NTI is erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Deze Ad-opleiding is daarnaast goedgekeurd door de NVAO. Wist jij dat Hogeschool NTI een goed rapport heeft gehad van de onderwijsinspectie? Lees hier meer over de erkenningen van Hogeschool NTI.

FlexibelStuderen® doe je bij NTI

Boekenwurmen, nachtbrakers, ochtendmensen, carrièretijgers; iedereen is anders en iedereen studeert anders. Met FlexibelStuderen® van NTI studeer jij op een manier die echt bij jou past. Start met jouw opleiding wanneer je wilt. Bepaal zelf waar en wanneer je studeert in een online leeromgeving en met echte studieboeken. Met veel of weinig begeleiding van je studiecoach, samen met studiegenoten of juist in je eentje. Jij kiest! Ervaar FlexibelStuderen® van NTI en haal dat erkende diploma.

NTI: uitstekende kwaliteit

Kies je voor NTI? Dan mag jij van ons het volgende verwachten:

 • Je ontvangt waardevolle en erkende getuigschriften
 • Je krijgt de beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Je krijgt persoonlijke begeleiding wanneer jij dat nodig hebt
 • Je hebt alles binnen handbereik met onze online leeromgeving
 • Je studeert waar en wanneer jij wilt: op jouw manier en jouw moment

Inhoud

Het studieprogramma

In het studieprogramma kun je zien uit welke modules de opleiding bestaat. De studiepunten geven een indicatie van de omvang per vak. De studiepunten zijn vermeld volgens de Europese standaard (EC's of ECTS).

Associate degree Management in de zorg 7881

Bij deze opleiding kun je 120 EC's halen, onderverdeeld in de volgende vakken:

Jaar 1

Inleidende fase
 • Management in de Zorg
  8 EC
 • Organisatiegedrag
  8 EC
 • Managementvaardigheden
  8 EC
 • Financieel management voor zorg en welzijn
  8 EC
 • Kwaliteits- en procesmanagement in de zorg
  8 EC
 • Personeelsmanagement
  8 EC
 • Praktijkprogramma Fase 1 Portfolio
  6 EC
 • Startmodule
  0 EC
 • Eindopdracht Fase 1
  6 EC

Jaar 2


Bekijk het studieprogramma van jaar 2

Wil jij uitgebreide informatie over de inhoud van deze vakken? Bekijk dan de studiegids!

Wat leer ik tijdens HBO Associate degree Management in de Zorg?

De opleiding HBO Associate degree Management in de Zorg wordt aangeboden in samenwerking met NCOI. De opleiding wordt verzorgd door ervaren en vakkundige docenten, die zelf actief zijn in de praktijk. In de eerste fase van deze opleiding ga je aan de slag met de belangrijkste onderwerpen van management in de zorg. Je leert over management in de zorg, financieel management en kwaliteits- en procesmanagement. Daarnaast verdiep je je in het werken met budgetten, klantgerichte zorgorganisaties en verschillende managementvaardigheden. In fase twee verbreed je je kennis van verandermanagement en werk je aan je leidinggevende en communicatieve vaardigheden. Tijdens deze fase leer je ook hoe je de basiskennis en -vaardigheden uit de eerste fase binnen verschillende contexten toe kunt passen.

Inclusief praktijkbijeenkomsten en examentrainingen

Bij deze Associate degree-opleiding maken praktijkbijeenkomsten en examentrainingen onderdeel uit van het studieprogramma. De praktijkbijeenkomsten en examentrainingen zijn verplicht en volledig inbegrepen bij het lesgeld.

De praktijkbijeenkomsten bieden je de mogelijkheid om kennis te maken met medestudenten en je mentor. Daarnaast biedt deze bijeenkomst je vroegtijdig inzicht in de functies en taken die je na afronding van je opleiding kunt gaan vervullen. De verschillende modules, die worden afgesloten door middel van een examen, worden voorafgegaan door een verplichte examentraining. Met deze trainingen word je optimaal voorbereid op het uiteindelijke examen. Deze bijeenkomsten en trainingen worden door NTI verzorgd.

Online leeromgeving

Bij NTI kun jij studeren op jouw moment, in een online leeromgeving. In deze afgeschermde omgeving heb je contact met je docenten en medestudenten. Hier kun je leerstof interactief oefenen, E-modules volgen en kennisclips bekijken. Je vindt er alles wat je nodig hebt om flexibel te studeren.

Inclusief vakliteratuur

Tijdens jouw opleiding krijg je alle studieboeken thuisgestuurd. Handig, zo hoef je niet zelf achter het lesmateriaal aan. Je krijgt kwalitatieve studieboeken die ook bij reguliere hogescholen op de literatuurlijst staan. Deze vakliteratuur is volledig bij het lesgeld inbegrepen.

Persoonlijke begeleiding

"Je staat er niet alleen voor tijdens je studie, je kunt altijd met ons, de mentoren, bellen, appen of mailen. Wij helpen je bij niet-inhoudelijke vragen over je studie en denken mee over oplossingen".

Lees meer

Toelating

Toelatingseisen: twee varianten

NTI biedt twee varianten van HBO Associate Degree Management in de Zorg aan: een duale en deeltijd variant. Welke variant je kunt volgen, is afhankelijk van je werkplek.

Duaal
Ben je minimaal twee jaar werkzaam bij een voor de opleiding relevante werkgever? Dan kun je je inschrijven voor de duale variant van HBO Associate Degree Management in de Zorg.

Eisen werkplek

 • Tijdens je opleiding ben je minimaal 20 uur werkzaam op een voor de opleiding relevante werkplek
 • Je werkplek biedt een takenpakket dat qua inhoud en niveau aansluit bij de opleiding
 • Je werkplek biedt een takenpakket dat passend is voor jou als student in de opleiding

Deeltijd
Heb je geen (relevante) werkplek, maar wel 2 jaar werkervaring? Dan kun je je inschrijven voor de deeltijd variant van HBO Associate Degree Management in de Zorg.

Eisen stageplek

 • Je kunt minimaal 325 uur stage lopen (naast je huidige baan indien van toepassing)
 • Je stageplaats biedt een takenpakket dat qua inhoud en niveau aansluit bij de opleiding
 • Je stageplaats biedt een takenpakket dat passend is voor jou als student in de opleiding.

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden tot deze Ad-opleiding moet je in het bezit zijn van een van de volgende diploma's:

 • HAVO-diploma
 • VWO-diploma
 • MBO-diploma (niveau 4)

Maak de 21+ toets als je niet over het juiste diploma beschikt

Beschik je niet over een van de bovengenoemde diploma’s en ben je 21 jaar of ouder? Dan kun je de 21+ toets maken. Het doel van deze toets is vaststellen of je een reële kans hebt om deze HBO-opleiding van Hogeschool NTI succesvol af te ronden. De kosten voor de 21+ toets bedragen € 75,-. Dit geld krijg je terug wanneer je je binnen 14 dagen na de uitslag van de toets inschrijft voor de HBO-opleiding van je keuze. Je kunt je hier aanmelden voor de 21+ toets. Naast de 21+ toets kun je bij NTI ook je HAVO-, VWO-, of MBO niveau 4 diploma halen. Hiermee word je ook toegelaten tot een HBO-opleiding.

Heb je een vraag? Een hbo-studieadviseur helpt je graag!

Hogeschool NTI heeft een team van professionele hbo-studieadviseurs. Zij kunnen je helpen bij jouw studiekeuze. Zij staan voor je klaar en beantwoorden al je vragen. Je kunt vrijblijvend een studieadviesgesprek aanvragen. Dit gesprek kan plaatsvinden op onze hoofdlocatie in Leiden, maar ook telefonisch. Vraag direct een gratis studieadviesgesprek aan.

Met vrijstellingen studeer je sneller en voordeliger!

Vrijstellingen bieden je de mogelijkheid je studie nog sneller en voordeliger te volgen. Als je vrijstelling krijgt voor een bepaalde module bij aanvang van je studie, hoef je geen examen te doen. Daarnaast ontvang je een korting van € 12,50 per EC-punt op het lesgeld. Lees hier meer over vrijstellingen.

Examen

In samenwerking met Hogeschool NCOI

Hogeschool NTI verzorgt de Associate degree Management in de zorg in samenwerking met Hogeschool NCOI. De opleiding Associate degree Management in de zorg van NCOI is geaccrediteerd door de NVAO. Hierdoor ben jij ervan gegarandeerd dat deze opleiding voldoet aan alle kwaliteitseisen, perfect aansluit bij de arbeidsmarkt en internationaal erkend is.

Wettelijk erkend getuigschrift HBO Associate degree Management in de Zorg

Erkening-hbo-opleiding.pngDe HBO Associate degree Management in de Zorg is geaccrediteerd door de NVAO en voldoet daarmee aan de meest recente kwaliteitseisen van het ministerie van OCW. Als je de opleiding met goed gevolg afrondt, ontvang je het wettelijk erkende getuigschrift ‘HBO Associate degree Management in de Zorg’ en mag je de officiële graad Associate degree voeren. Het getuigschrift wordt afgegeven door Hogeschool NCOI. Hogeschool NCOI is in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek) bevoegd om graden te verlenen.

Examenkosten HBO Associate Degree

De examenkosten bedragen € 69,17 per maand.

*Prijswijzigingen onder voorbehoud.

Beroepen

Beroepen

Na afronding van HBO Associate degree Management in de Zorg kun jij met jouw leiderschapskwaliteiten aan de slag in de gezondheidszorg, welzijn en dienstverlening. Je kunt medewerkers aansturen en werkzaamheden binnen jouw werkeenheid coördineren.

Studieduur & lesgeld

Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten

Bij NTI betaal je geen kosten voor vakliteratuur, studiemateriaal en reprorecht. Wij hanteren een all-in concept. Hierdoor ben jij bij ons een stuk voordeliger uit dan bij reguliere hogescholen. Vergelijk de totale kosten van onze erkende opleidingen maar eens met die van andere opleiders. Dan zie je dat Hogeschool NTI ook financieel de beste keuze is.

Levenlanglerenkrediet: Nu studeren, straks betalen

Lenen via DUO mogelijk stickerWil jij deze opleiding heel graag volgen, maar heb je daar het geld niet voor? Dan hebben we goed nieuws, je kunt het les- en examengeld bij DUO tegen zeer gunstige voorwaarden lenen. Zo kun je direct aan jouw opleiding beginnen. Na je studie heb je 15 jaar de tijd om terug te betalen. Lees nu meer over de voorwaarden van dit Levenlanglerenkrediet.

Associate Degree Management in de Zorg 7881

Termijnen 2 Jaar 24 Maanden *
Lesgeld per termijn € 2.337,00 € 205,00
 • Inschrijfgeld en dossiervorming € 75,-
 • * is het aanbevolen studietempo

Korting op software, hardware en meer via Surfspot!

surfspot websiteAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner voor maar €5,-. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8,2 sterren - gebaseerd op 1398 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal