Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Beter leidinggeven met organisatiepsychologie

Hoe kun je mensen in groepen het best beïnvloeden en sturen en welke methode werkt het best wanneer mensen alleen zijn? Het gedrag van medewerkers en management verschilt per organisatie. De cursus Organisatiepsychologie van het NTI leert je op welke manier het gedrag van medewerkers beïnvloed wordt door de organisatiecultuur en de communicatie binnen een organisatie.

Is deze cursus iets voor mij?

De NTI-cursus Organisatiepsychologie is geschikt voor iedereen die interesse heeft in de cultuur van een bedrijf en de manier waarop het gedrag van mensen binnen een organisatie te beïnvloeden is. In deze cursus leer je hoe je de relatie tussen individu en organisatie vanuit verschillende invalshoeken kunt benaderen. Je krijgt inzicht in de effecten van gedragingen en houdingen in bedrijfssituaties en je leert verschillende managementvisies met betrekking tot mens en organisatie kennen. Daarnaast leer je de aspecten van communicatie binnen een organisatie en kun je na afloop van de cursus de rol van de organisatiecultuur in het communicatieproces betrekken.

Inhoud

Wat leer ik?

Tijdens de cursus Organisatiepsychologie leer je welke invloed een organisatiecultuur heeft op het gedrag van werknemers. Welke manieren van communiceren zijn het meest effectief en productief voor een organisatie? Deze cursus is door zijn brede karakter ook geschikt voor professionals die werkzaam zijn op de vele terreinen waarvoor organisatiekunde relevant is.

Studieprogramma

In de cursus wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

 • Organisatiegedrag
 • Gedrag en attitudes
 • Emoties en motivatie
 • Productiviteit
 • Prestatiebeoordeling
 • Organisatiecultuur
 • Structuur
 • Ontwikkeling
 • Beloningssystemen
 • Groepsgedrag
 • Communicatie
 • Conflicten
 • Ethiek

FlexibelStuderen® doe je bij NTI

Bij NTI hebben we allerlei soorten studenten. Daarom kun je zelf kiezen hoe je studeert. Kies zelf je startdatum en je studietempo. Heb je extra studietijd nodig? Geen probleem: je kunt gratis 6 maanden verlengen. Je blijft dan gewoon gebruikmaken van de begeleiding en (online) studietools zoals jij dat gewend bent. Lekker flexibel dus. Of je nu een ochtendmens, nachtbraker, dromer of chaoot bent, FlexibelStuderen® doe je bij NTI.

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je studie, je kunt altijd met vragen terecht bij jouw docent en studiecoach. Je docent kun je benaderen met al jouw vragen over de lesstof. Jouw studiecoach helpt je bij niet-inhoudelijke vragen over je studie, zoals het maken van een studieplanning of het inleveren van opdrachten.

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Voor de cursus Organisatiepsychologie is geen bepaalde vooropleiding vereist. Alles wat je moet weten is in het lesmateriaal opgenomen. Bovendien word je begeleid door een ervaren docent. Deze helpt je met het corrigeren van je huiswerk en geeft antwoord op aanvullende vragen over de cursus.

Heb je nog vragen? Bel ons gerust!

Heb je nog vragen over het volgen van een cursus? Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs. Zij staan voor jou klaar.

Examen

Krijg ik een diploma?

Deze cursus leidt op tot het NTI-examen Organisatiepsychologie. Dit examen is op hbo-niveau. Als je het examen met goed resultaat hebt afgerond, ontvang je het NTI-diploma.

De examenkosten bedragen € 17,50 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

Studieduur & lesgeld

Profiteer tijdelijk van 50% jubileumkorting en een cadeau naar keuze

Al 75 jaar profiteren onze studenten van betaalbaar, kwalitatief onderwijs en erkende diploma’s. Bovendien betaal je niks extra’s voor het lesmateriaal, dit is volledig inbegrepen in het lesgeld. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt tijdelijk 50% jubileumkorting én een cadeau naar keuze bij de cursus Organisatiepsychologie. Vind je een vergelijkbare cursus elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Start vandaag nog en ontvang het lesmateriaal al binnen enkele dagen in huis.

Organisatiepsychologie 1521

Studietempo in maanden 4 Maanden 6 Maanden * 8 Maanden
Uren per week 8 5 4
Lesgeld per maand € 176,75 € 118,00 € 88,50
Nu met 50% korting € 88,38 € 59,00 € 44,25
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is aanbevolen studietempo

Tijdelijk cadeau naar keuze bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes. Kies jij een Rituals cadeaubon, een leuk tijdschrift of liever kaartjes voor de bioscoop of een pretpark? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

Niet geslaagd? Lesgeld terug!

Wij geloven in onze opleidingen en we zijn ervan overtuigd dat iedereen bij ons kan slagen. Daarom heb je bij deze opleiding zelfs examengarantie:

 • Heb je al je huiswerkopdrachten ingezonden?
 • Heb je 2 keer examen gedaan, maar ben je niet geslaagd?
 • Heb je de opleiding afgerond en betaald?
 • Dan krijg je het lesgeld terug!

NTI: Wat vind jij belangrijk?

Kies je voor NTI? Dan mag jij van ons het volgende verwachten:

 • Je studeert waar en wanneer jij wilt: op jouw manier en jouw moment
 • Je hebt alles binnen handbereik met onze online leeromgeving
 • Je krijgt persoonlijke begeleiding wanneer jij dat nodig hebt
 • Je krijgt de beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Je studeert bij een door het Ministerie erkende onderwijsinstelling

Ervaringen

Organisatiepsychologie

4.5 sterren - gebaseerd op 2 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

 

Erg leerzame opleiding maar ook best pittig. Ik ben tot nu toe best wel tevreden.

Ik kon door een operatie mijn cursus niet direct vervolgen, maar wel kosteloos verlengen. Zowel mentor als docent reageren vrijwel direct op huiswerk en vragen. Lastig vind ik wel dat ik uit diverse bronnen moet putten, maar ook dat went.

Bekijk alle ervaringen