Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Kom alles te weten over cultuurpsychologie!

Fascineren cultuurverschillen je? Dan is de cursus Cultuurpsychologie van het NTI zeker een aanrader! Een andere cultuur heeft niet alleen een andere taal, maar ook een andere denkwijze en andere gebruiken. Deze verschillen hebben invloed op de ontwikkeling en de psyche van de mens. Dit en veel meer leer je tijdens de NTI-cursus Cultuurpsychologie.

Is deze cursus iets voor mij?

Deze cursus is geschikt voor iedereen die interesse heeft in de invloed van verschillende culturen op psychologie. Ook voor managers, psychologen en consultants die hun kennis willen uitbreiden en veel met mensen en verschillende (organisatie) culturen werken, is deze cursus zeer interessant.

Inhoud

Wat leer ik?

Deze NTI-cursus is al even veelzijdig als de verschillende culturen die je tegenkomt wanneer je gaat reizen. Na afloop van deze cursus kun je cultuurverschillen verklaren en weet je hoe je ermee om kunt gaan, zowel in privésituaties als in je werkomgeving.

Studieprogramma

In de cursus wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

 • Ontwikkeling in verschillende culturen
 • Cultuur en persoonlijkheid
 • Cultuur en psychische gezondheid
 • Nationale culturen
 • Immigranten en acculturatie
 • Trainen van interculturele effectiviteit
 • De crossculturele psychologie in de toekomst

FlexibelStuderen® doe je bij NTI

Bij NTI hebben we allerlei soorten studenten. Daarom kun je zelf kiezen hoe je studeert. Kies zelf je startdatum en je studietempo. Heb je extra studietijd nodig? Geen probleem: je kunt gratis 6 maanden verlengen. Je blijft dan gewoon gebruikmaken van de begeleiding en (online) studietools zoals jij dat gewend bent. Lekker flexibel dus. Of je nu een ochtendmens, nachtbraker, dromer of chaoot bent, FlexibelStuderen® doe je bij NTI.

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Om de cursus Cultuurpsychologie te volgen bij NTI is een bepaalde vooropleiding of specifieke voorkennis niet noodzakelijk. Houd er wel rekening mee dat de cursus op hbo-niveau gegeven wordt. Alles wat je moet weten, is in het cursusmateriaal inbegrepen. Daarnaast krijg je ondersteuning van je docent. 

Heb je nog vragen? Bel ons gerust!

Heb je nog vragen over het volgen van een cursus? Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs. Zij staan voor jou klaar.

Examen

Examen

Aan het einde van de cursus kun je deelnemen aan het NTI-examen. Wanneer je minimaal een 5,5 hebt behaald, ontvang je het NTI-diploma Cultuurpsychologie.

Geen examen doen? Vraag een certificaat aan

Wil je geen examen doen? Dan kun je een certificaat aanvragen waarop staat dat je aan de cursus Cultuurpsychologie hebt deelgenomen. Voor dit certificaat betaal je € 35 inclusief administratie- en portokosten.

De examenkosten bedragen € 17,50 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

Studieduur & lesgeld

Profiteer tijdelijk van 50% jubileumkorting en een cadeau naar keuze

Al 75 jaar profiteren onze studenten van betaalbaar, kwalitatief onderwijs en erkende diploma’s. Bovendien betaal je niks extra’s voor het lesmateriaal, dit is volledig inbegrepen in het lesgeld. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt tijdelijk 50% jubileumkorting én een cadeau naar keuze bij de cursus Cultuurpsychologie. Vind je een vergelijkbare cursus elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Start vandaag nog en ontvang het lesmateriaal al binnen enkele dagen in huis.

Cultuurpsychologie 1701

Studietempo in maanden 4 Maanden 6 Maanden * 8 Maanden
Uren per week 7 5 4
Lesgeld per maand € 125,70 € 83,80 € 62,85
Nu met 50% korting € 62,85 € 41,90 € 31,43
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is aanbevolen studietempo

Nog 3 dagen cadeau naar keuze bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes. Kies jij een Rituals cadeaubon, een leuk tijdschrift of liever kaartjes voor de bioscoop of een pretpark? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

NTI: Wat vind jij belangrijk?

Kies je voor NTI? Dan mag jij van ons het volgende verwachten:

 • Je studeert waar en wanneer jij wilt: op jouw manier en jouw moment
 • Je hebt alles binnen handbereik met onze online leeromgeving
 • Je krijgt persoonlijke begeleiding wanneer jij dat nodig hebt
 • Je krijgt de beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Je studeert bij een door het Ministerie erkende onderwijsinstelling

Korting op software, hardware en meer via Surfspot!

surfspot websiteAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner voor maar €5,-.  Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8,2 sterren - gebaseerd op 1398 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal