Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Dieren verzorgen leer je snel en goed met het NTI!

Wil je je huisdier ook de beste verzorging geven? De cursus Het verzorgen van je huisdier van het NTI helpt je daarmee. Hoe beter je je huisdier verzorgt, hoe meer plezier je ervan hebt. En, andersom, hoe meer je huisdier plezier van jou heeft! Dieren verzorgen gaat verder dan goede bedoelingen. Goede dierenverzorging vereist kennis van dieren. Of het nu om fretten gaat of om chinchilla’s, duiven, goudvissen, paarden of gewoon een kat of hond. Met de cursus Het verzorgen van je huisdier haal je die kennis in huis.

Is deze cursus iets voor mij?

De cursus is geschikt voor iedereen die een huisdier heeft of plannen heeft om een huisdier te nemen. Aan het einde van deze cursus weet je zeer goed waar je mee te maken krijgt als je een huisdier aanschaft en op welke manier je een huisdier het beste kunt verzorgen.

Inhoud

Welk huisdier past bij jou en hoe kun je een dier het best verzorgen?

Voeding is belangrijk, maar opvoeding ook. Dat zijn niet voor niets hoofdbestanddelen van deze praktische cursus dierenverzorging. Net als huisvesting. Maar je leert ook het nodige over anatomie, erfelijkheidsleer, fokken, rassenkennis, sport, spel en jacht, EHBO bij huisdieren en de rol van je huisgenoten bij dierenverzorging. De cursus Het verzorgen van je huisdier is ook uitermate geschikt voor mensen die plannen hebben om binnenkort een huisdier te nemen. Zeker als je een speciaal dier op het oog hebt. Want je leest ook over alle mogelijke aspecten over de aanschaf. Welk huisdier past bij je? En bij je huis? Tijdens deze cursus van het NTI leer je het. 

Studieprogramma

In de cursus wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

 • Huisdieren
 • Het aanschaffen van een huisdier
 • Indeling van het dierenrijk
 • Voeding
 • Huisvesting
 • Verzorging tijdens de vakantie
 • Verzorging van het uiterlijk
 • Gezondheid
 • Hulp bij ziekten en ongelukken
 • Gedrag
 • Opvoeding en training
 • Honden in sport, spel en jacht
 • Voortplanting
 • Naar een tentoonstelling
 • Honden, katten en fretten
 • Paarden, konijnen en knaagdieren
 • Vogels, terrarium- en aquariumdieren
 • Als je huisdier overlijd

Studeren op jouw moment

Bij NTI bepaal jij zelf waar en wanneer je studeert. Je kiest zelf je startdatum en kunt uit verschillende studietempo’s kiezen. Heb je extra studietijd nodig? Geen probleem: je kunt gratis 6 maanden verlengen. Je blijft dan gewoon gebruikmaken van de begeleiding en (online) studietools zoals jij dat gewend bent. Je kunt de online leeromgeving overal gebruiken, dus of je nu thuis op de bank studeert, of met mooi weer in het park; je studeert altijd op jouw moment.

Persoonlijke begeleiding

Naast het flexibel studeren staat persoonlijke begeleiding bij ons hoog in het vaandel. Je docent kun je benaderen met al jouw vragen over de lesstof. Daarnaast staat jouw persoonlijke mentor iedere werkdag voor je klaar voor niet-inhoudelijke vragen over je studie, bijvoorbeeld over je studieplanning of het inleveren van opdrachten.

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Om de hobby- en vrijetijdscursus Het verzorgen van je huisdier te volgen bij het NTI is een bepaalde vooropleiding of specifieke voorkennis niet noodzakelijk. Alles wat je moet weten staat in het lesmateriaal. Bij je ervaren docent kun je terecht voor het corrigeren van je huiswerk en aanvullende vragen over het verzorgen van je huisdier.

Heb je nog vragen? Bel ons gerust!

Heb je nog vragen over het volgen van een cursus? Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs. Zij staan voor jou klaar.

Examen

Krijg ik een certificaat?

Heb je de cursus Het verzorgen van je huisdier afgerond? Dan kun jij een certificaat aanvragen voor €35. Een mooie aanvulling op je cv én een bevestiging van jouw prestatie! Weet je nu al zeker dat je een certificaat wil na afronding? Vink dit dan aan bij inschrijving en ontvang €10 korting op het certificaat!

Studieduur & lesgeld

Profiteer tijdelijk van 50% jubileumkorting en een cadeau naar keuze

Al 75 jaar profiteren onze studenten van betaalbaar, kwalitatief onderwijs en erkende diploma’s. Bovendien betaal je niks extra’s voor het lesmateriaal, dit is volledig inbegrepen in het lesgeld. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt tijdelijk 50% jubileumkorting én een cadeau naar keuze bij de cursus Het verzorgen van je huisdier. Vind je een vergelijkbare cursus elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Start vandaag nog en ontvang het lesmateriaal al binnen enkele dagen in huis.

Het verzorgen van je huisdier 1416

Studietempo in maanden 8 Maanden 10 Maanden * 12 Maanden
Uren per week 5 4 3
Lesgeld per maand € 54,75 € 44,00 € 36,50
Nu met 50% korting € 27,38 € 22,00 € 18,25
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is aanbevolen studietempo

Tijdelijk cadeau naar keuze bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes. Kies jij een Rituals cadeaubon, een leuk tijdschrift of liever kaartjes voor de bioscoop of een pretpark? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

NTI: Wat vind jij belangrijk?

Kies je voor NTI? Dan mag jij van ons het volgende verwachten:

 • Je studeert waar en wanneer jij wilt: op jouw moment
 • Je hebt alles binnen handbereik met onze online leeromgeving
 • Je krijgt les van topdocenten uit de praktijk
 • Je wordt persoonlijk begeleid door mentoren
 • Je krijgt de beste prijs-kwaliteitverhouding

Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Het verzorgen van je huisdier, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat.

€ 25,-    (eenmalig)

Wees de eerste om een review achter te laten

Laat hier jouw beoordeling achter

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten, bekijk tot die tijd op The Feedback Company hoe onze studenten NTI beoordelen:

Beoordelingen NTI op The Feedback Company