Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Omdat een goede hondenverzorging belangrijk is

Is je hond een maatje dat er altijd is voor je? Tijdens de cursus Het verzorgen van je hond leer je precies hoe je je trouwe vriend verzorgen moet. Een goede hondenverzorging bestaat niet alleen uit het dagelijks voeren van je hond, maar ook uit een prettige huisvesting, voldoende beweging, het zorgen voor de gezondheid en een goede opvoeding. Om goed te kunnen zorgen voor je hond, is het belangrijk dat je voldoende van deze dieren weet. Wil je je (toekomstige) hond de beste zorg bieden? Start dan met de NTI-cursus Het verzorgen van je hond!

Is deze cursus iets voor mij?

De cursus is geschikt voor iedereen die een hond als huisdier heeft of van plan is een hond als huisdier te nemen. Aan het einde van deze cursus weet je zeer goed waar je mee te maken krijgt als je een hond aanschaft en op welke manier je een hond het beste kunt verzorgen.

Inhoud

Wat leer ik?

Na het afronden van de cursus hondenverzorging weet je onder andere wat de beste voeding voor je hond is, hoe je je hond gezond kunt houden, of je hond gevoelig is voor ziektes en aandoeningen, hoe je ervoor kunt zorgen dat er een nestje van je hond komt en hoe je het best om kunt gaan met bepaald gedrag. Wanneer je nog geen hond hebt, weet je na de cursus hondenverzorging welke hond het best bij jou (en je gezin) past.

Studieprogramma

In de cursus wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

 • Huisdieren
 • De aanschaf van een hond
 • Indeling van het dierenrijk
 • Voeding en huisvesting
 • Verzorging tijdens de vakantie
 • De verzorging van het uiterlijk
 • Hulp bij ziekten en ongelukken
 • Gedrag, opvoeding en training
 • Honden in sport, spel en jacht
 • Voortplanting
 • Hondenrassen
 • Naar een tentoonstelling
 • Als je hond overlijd

Studeren op jouw moment

Bij NTI bepaal jij zelf waar en wanneer je studeert. Je kiest zelf je startdatum en kunt uit verschillende studietempo’s kiezen. Heb je extra studietijd nodig? Geen probleem: je kunt gratis 6 maanden verlengen. Je blijft dan gewoon gebruikmaken van de begeleiding en (online) studietools zoals jij dat gewend bent. Je kunt de online leeromgeving overal gebruiken, dus of je nu thuis op de bank studeert, of met mooi weer in het park; je studeert altijd op jouw moment.

Persoonlijke begeleiding

Naast het flexibel studeren staat persoonlijke begeleiding bij ons hoog in het vaandel. Je docent kun je benaderen met al jouw vragen over de lesstof. Daarnaast staat jouw persoonlijke mentor iedere werkdag voor je klaar voor niet-inhoudelijke vragen over je studie, bijvoorbeeld over je studieplanning of het inleveren van opdrachten.

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Om de hobby- en vrijetijdscursus Het verzorgen van je hond te volgen bij het NTI is een bepaalde vooropleiding of speciale voorkennis niet noodzakelijk. Alles wat je moet weten is in het lesmateriaal opgenomen. Je ervaren docent corrigeert je huiswerk en beantwoordt aanvullende vragen over het verzorgen van je hond.

Heb je nog vragen? Bel ons gerust!

Heb je nog vragen over het volgen van een cursus? Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs. Zij staan voor jou klaar.

Examen

Krijg ik een certificaat?

Heb je de cursus Het verzorgen van je hond afgerond? Dan kun jij een certificaat aanvragen voor €35. Een mooie aanvulling op je cv én een bevestiging van jouw prestatie! Weet je nu al zeker dat je een certificaat wil na afronding? Vink dit dan aan bij inschrijving en ontvang €10 korting op het certificaat!

Studieduur & lesgeld

Profiteer tijdelijk van 50% jubileumkorting en een cadeau naar keuze

Al 75 jaar profiteren onze studenten van betaalbaar, kwalitatief onderwijs en erkende diploma’s. Bovendien betaal je niks extra’s voor het lesmateriaal, dit is volledig inbegrepen in het lesgeld. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt tijdelijk 50% jubileumkorting én een cadeau naar keuze bij de cursus Het verzorgen van je hond. Vind je een vergelijkbare cursus elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Start vandaag nog en ontvang het lesmateriaal al binnen enkele dagen in huis.

Het verzorgen van je hond 1418

Studietempo in maanden 4 Maanden 6 Maanden * 8 Maanden
Uren per week 6 4 3
Lesgeld per maand € 117,00 € 58,30 € 43,75
Nu met 50% korting € 58,50 € 29,15 € 21,88
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is aanbevolen studietempo

Tijdelijk cadeau naar keuze bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes. Kies jij een Rituals cadeaubon, een leuk tijdschrift of liever kaartjes voor de bioscoop of een pretpark? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

NTI: Wat vind jij belangrijk?

Kies je voor NTI? Dan mag jij van ons het volgende verwachten:

 • Je studeert waar en wanneer jij wilt: op jouw moment
 • Je hebt alles binnen handbereik met onze online leeromgeving
 • Je krijgt les van topdocenten uit de praktijk
 • Je wordt persoonlijk begeleid door mentoren
 • Je krijgt de beste prijs-kwaliteitverhouding

Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Het verzorgen van je hond, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat.

€ 25,-    (eenmalig)

Ervaringen

Het verzorgen van je hond
5 sterren - gebaseerd op 1 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Zeer goed en heel tevreden met jullie cursus en het materiaal. Er zitten wel wat fouten in het boek van de verzorging van uw hond maar ik heb het zelf opgelost. Ik ga in mei verder met de dieren EHBO cursus.

Bekijk alle ervaringen