Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Wereldliteratuur studeren?

Wil jij meer weten over boeken uit de wereldliteratuur en houd je van lezen? Dan is de cursus Wereldliteratuur iets voor jou! Tijdens de cursus Literatuur verdiep je je in verschillende literaire meesterwerken uit Europa. Je gaat mee op een literaire ontdekkingstocht door de tijd. Erg leuk, want als je bekend bent met de achtergrond van de schrijver, de context van het boek en de reden dat het tot de wereldliteratuur wordt gerekend, krijgt het lezen een extra dimensie. De verhalen komen veel meer tot leven en je gaat er nog meer van genieten. Lijkt jou dat wat? Lees dan snel verder en kom meer te weten over de cursus Wereldliteratuur.

Is deze cursus iets voor mij?

De cursus Wereldliteratuur is geschikt voor iedereen die van lezen houdt en geïnteresseerd is in wereldliteratuur. Na afloop van deze literatuurcursus weet jij heel veel over de grootste literaire meesterwerken uit verschillende regio’s van Europa. 

Wereldliteratuur studeren - dit komt erbij kijken

Inhoud

Wat leer ik?

De cursus Wereldliteratuur neemt je mee op een literaire ontdekkingstocht door de tijd en naar verschillende regio’s van Europa. Naast het studiemateriaal ontvang je vijf romans die je als onderdeel van de cursus gaat lezen en leert deze te plaatsen binnen een bepaalde tijd. Zo leer je kenmerken herkennen die specifiek zijn voor een literaire stroming. Hierdoor komen de verhalen echt tot leven.

Studieprogramma

In de cursus wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

 • Wat is wereldliteratuur?
 • Literatuur in de prehistorie
 • Literatuur in de oudheid
 • Literatuur in de middeleeuwen
 • Literatuur in de vroegmoderne tijd
 • Literatuur in de moderne tijd
 • Literatuur in de eigen tijd

FlexibelStuderen® doe je bij NTI

Bij NTI hebben we allerlei soorten studenten. Daarom kun je zelf kiezen hoe je studeert. Kies zelf je startdatum en je studietempo. Heb je extra studietijd nodig? Geen probleem: je kunt gratis 6 maanden verlengen. Je blijft dan gewoon gebruikmaken van de begeleiding en (online) studietools zoals jij dat gewend bent. Lekker flexibel dus. Of je nu een ochtendmens, nachtbraker, dromer of chaoot bent, FlexibelStuderen® doe je bij NTI.

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je studie, je kunt altijd met vragen terecht bij jouw docent en studiecoach. Je docent kun je benaderen met al jouw vragen over de lesstof. Jouw studiecoach helpt je bij niet-inhoudelijke vragen over je studie, zoals het maken van een studieplanning of het inleveren van opdrachten.

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Voor de cursus Wereldliteratuur heb je geen vooropleiding nodig. Je kunt direct van start!

Heb je nog vragen? Bel ons gerust!

Heb je nog vragen over het volgen van een cursus? Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs. Zij staan voor jou klaar.

Examen

Krijg ik een certificaat?

Heb je de cursus Wereldliteratuur afgerond? Dan kun jij een certificaat aanvragen voor €35. Een mooie aanvulling op je cv én een bevestiging van jouw prestatie! Weet je nu al zeker dat je een certificaat wil na afronding? Vink dit dan aan bij inschrijving en ontvang €10 korting op het certificaat!

Studieduur & lesgeld

Profiteer tijdelijk van 50% jubileumkorting en een cadeau naar keuze

Al 75 jaar profiteren onze studenten van betaalbaar, kwalitatief onderwijs en erkende diploma’s. Bovendien betaal je niks extra’s voor het lesmateriaal, dit is volledig inbegrepen in het lesgeld. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt tijdelijk 50% jubileumkorting én een cadeau naar keuze bij de cursus Wereldliteratuur. Vind je een vergelijkbare cursus elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Start vandaag nog en ontvang het lesmateriaal al binnen enkele dagen in huis.

Wereldliteratuur - Europa 1330

Studietempo in maanden 4 Maanden 6 Maanden * 8 Maanden
Uren per week 6 4 3
Lesgeld per maand € 160,25 € 112,50 € 84,50
Nu met 50% korting € 80,13 € 56,25 € 42,25
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is aanbevolen studietempo

Nog 3 dagen cadeau naar keuze bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes. Kies jij een Rituals cadeaubon, een leuk tijdschrift of liever kaartjes voor de bioscoop of een pretpark? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

NTI: Wat vind jij belangrijk?

Kies je voor NTI? Dan mag jij van ons het volgende verwachten:

 • Je studeert waar en wanneer jij wilt: op jouw manier en jouw moment
 • Je hebt alles binnen handbereik met onze online leeromgeving
 • Je krijgt persoonlijke begeleiding wanneer jij dat nodig hebt
 • Je krijgt de beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Je studeert bij een door het Ministerie erkende onderwijsinstelling

Korting op software, hardware en meer via Surfspot!

surfspot websiteAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner voor maar €5,-.  Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.


Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Wereldliteratuur, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat.

€ 25,-    (eenmalig)

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8,2 sterren - gebaseerd op 1398 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal