Verkorte mbo-opleiding Medewerker sociale zekerheid

Bent u werkzaam in de bewindvoering? Dan gelden voor u per 1 april 2016 nieuwe opleidingseisen. Het NTI heeft speciaal voor u als medewerker uit de bewindvoeringssector het verkorte programma van MBO Medewerker sociale zekerheid opgezet. Na afronding van deze verkorte opleiding voldoet u aan de nieuwe opleidingseisen.

De ideale combinatie van online en klassikaal onderwijs
De verkorte mbo-opleiding Medewerker sociale zekerheid combineert online studeren met klassikale lessen. Zo ontstaat een efficiënt leertraject dat uitstekend is te combineren met een baan. Als u nu werkzaam bent in de bewindvoering kunt u zelfs uw werkuren inzetten als stageuren, mits u de gelegenheid heeft om de praktijkopdrachten op uw werkplek uit te voeren.

Wat leer je tijdens de verkorte opleiding Medewerker sociale zekerheid?
Tijdens de erkende verkorte opleiding Medewerker sociale zekerheid leer je alles over het boeiende vak van de medewerker sociale zekerheid. De volgende onderwerpen komen o.a. aan bod:

  • wetten en regels op het gebied van sociale zekerheid; 
  • contact hebben met klanten; 
  • mensen met schulden helpen;
  • mensen zonder baan helpen; 
  • arbeidsrecht en sociale zekerheid; 
  • werken met dossiers en procedures.

Lesprogramma
Bekijk hier het volledige lesprogramma verkorte mbo-opleiding Medewerker sociale zekerheid

Startdata en locaties
Bekijk hier alle startdata en locaties bij u in de buurt.

Toelatingseisen voor de verkorte mbo-opleiding Medewerker sociale zekerheid
De verkorte opleiding Medewerker sociale zekerheid is een mbo-opleiding op niveau 4. Om toegelaten te worden tot de verkorte opleiding moet u werkzaam zijn in het vakgebied en in het bezit zijn van een kwalificerend diploma. Wanneer u niet aan de toelatingseis voldoet, kun u deelnemen aan de toelatingstoets. Slaagt u voor deze toets? Dan mag u starten met de verkorte opleiding.

Stage tijdens verkorte MBO Medewerker sociale zekerheid
Je stage is belangrijk, omdat je kunt oefenen met het in de praktijk brengen van de geleerde beroepsvaardigheden. De stage is een verplicht onderdeel van de verkorte opleiding Medewerker sociale zekerheid. Het aantal stage-uren voor de verkorte opleiding Medewerker sociale zekerheid bedraagt 800 uur. Heb je al een baan in dit werkgebied? Dan kun je die voordragen als stageplaats. Neem voor meer informatie contact op met een studieadviseur.

Examens van verkorte MBO Medewerker sociale zekerheid
Als je je opleiding succesvol hebt afgerond, ontvang je het mbo-diploma Medewerker sociale zekerheid. De opleiding bevat theoretische examens en daarnaast examens die je tijdens de stage aflegt: de proeven van bekwaamheid.

Lesgeld voor verkorte MBO Medewerker sociale zekerheid
Opleidingen van het NTI MBO College zijn niet alleen flexibel, maar ook voordelig. In het lesgeld zijn bij het NTI alle lesmaterialen, examengelden en de boeken inbegrepen.

Verkorte MBO Medewerker Sociale Zekerheid 4
Termijnen 9 maanden
  • Inschrijfgeld en dossiervorming € 50,-
  • 5% korting bij betaling ineens
  • Prijswijzigingen voorbehouden
Lesgeld per termijn €378,52
Nu met 25% korting €283,89

Inschrijven voor de verkorte mbo-opleiding Medewerker sociale zekerheid
Wilt u zich inschrijven voor de verkorte opleiding Medewerker sociale zekerheid?
Bel met 088-1630600  of  Mail naar zakelijk@nti.nl