Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Geef het juiste kledingadvies als personal shopper

Wil jij anderen laten stralen door de juiste kleding te adviseren? Wil jij meer weten over verschillende figuren, kleuranalyses en het geven van het juiste kleur- en stijladvies? Start dan de opleiding tot Personal shopper bij NTI. Tijdens de opleiding ontdek je welke doelgroep bij je past en wie tot jouw klantenkring behoren. Je leert alles over het camoufleren en accentueren van verschillende figuurtypes. Ook leer je wat de meest belangrijke vaardigheden zijn om je klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn. Is dat wat jij wilt? Lees dan snel verder.

Wat kan ik als personal shopper?

Als personal shopper ga je samen met je klant op zoek naar zijn of haar kledingstijl. Je doet een kleuranalyse en geeft kleur- en stijladvies. Daarna ga je winkelen. Jij komt terug met een garderobe waar je klant van gaat stralen.

In samenwerking met Listen to Lis

Deze opleiding wordt aangeboden in samenwerking met Listen to Lis. Stylist en personal shopper Lisette van der Valk (Lis) is een ervaren stylist op het gebied van reclame- en televisiestyling met merken als o.a. HEMA en Streetlab. Als Personal Shopper heeft zij een grote klantenkring met dames uit de zakelijke wereld, geeft zij presentaties en verzorgt zij stylingevents voor winkels als de Bijenkorf.

Inhoud

Wat leer ik tijdens de vakopleiding Personal Shopper?

Tijdens de vakopleiding Personal shopper leer je alle basiskennis die je nodig hebt om als zelfstandig personal shopper aan de slag te gaan. Je gaat je verdiepen in de kleuren en kleurtypes om het juiste kleur- en stijladvies te kunnen geven. Ook leer je verschillende figuurtypes onderscheiden, waarbij jij de juiste kleding kan adviseren.

In de opleiding ga je veel in de praktijk aan de slag, om de benodigde vaardigheden goed in de vingers te krijgen. Aan het einde van de opleiding weet jij alle ins en outs van de skills van een personal shopper en kun jij als zelfstandige aan de slag in het vak van Personal shopper!

Studieprogramma

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Het beroep Personal shopper
 • Figuuranalyse en shapen van het figuur
 • Kleurtinten, kleurtypen en kleuranalyse
 • Modegeschiedenis, modekennis en persoonlijke stijl
 • Garderobeadvies
 • Personal shoppen; hoe ga je te werk?
 • Skills en vaardigheden van een personal shopper
 • Signaleren en bijhouden van trends
 • Ondernemen

Inclusief twee praktijkdagen

Tijdens deze vakopleiding volg jij twee gratis praktijkbijeenkomsten, begeleid door een professional uit het vak. In een interactieve sessie ga je aan de slag met onderwerpen waar jij meer verdieping in wilt. Daarnaast ga je aan de slag met figuuranalyse en het shapen van het figuur.

Inclusief lesmateriaal

Bij de opleiding Vakopleiding Personal shopper is al het lesmateriaal inbegrepen bij het lesgeld. Compleet en goed lesmateriaal maakt studeren leuker. Daarom besteden wij daar graag wat extra aandacht aan. Als je het lespakket opent, zie je het meteen: geen mappen met losbladig materiaal, maar mooie lesboeken. In de online leeromgeving vind je alle belangrijke informatie om aan de slag te gaan met jouw studie. Gemakkelijker kan niet!

FlexibelStuderen® doe je bij NTI

Boekenwurmen, nachtbrakers, ochtendmensen, carrièretijgers; iedereen is anders en iedereen studeert anders. Met FlexibelStuderen® van NTI studeer jij op een manier die echt bij jou past. Start met jouw opleiding wanneer je wilt. Bepaal zelf waar en wanneer je studeert in een online leeromgeving en met echte studieboeken. Met veel of weinig begeleiding van je studiecoach, samen met studiegenoten of juist in je eentje. Jij kiest! Ervaar FlexibelStuderen® van NTI en haal dat erkende diploma.

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Voor de Vakopleiding Personal shopper heb je geen vooropleiding nodig. Je kunt meteen beginnen. De opleiding richt zich op personal shoppers die van hun passie hun beroep willen maken. Maar ook voor winkelmedewerksters is de opleiding geschikt om de kennis als salestool in te zetten, zodat je je klanten nog beter kunt adviseren. 

Vragen? Bel ons gerust!

Heb je vragen over de opleiding Vakopleiding Personal shopper? Neem contact op met een van onze studieadviseurs.

Examen

Hoe rond ik de beroepsopleiding af?

Na afloop ontvang je het NTI-diploma Vakopleiding Personal shopper. Een mooie aanvulling op je cv én een bevestiging van jouw prestatie!

Studieduur & lesgeld

Profiteer tijdelijk van 50% jubileumkorting en een cadeau naar keuze

Al 75 jaar profiteren onze studenten van betaalbaar, kwalitatief onderwijs en erkende diploma’s. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt tijdelijk 50% jubileumkorting én een cadeau naar keuze. Vind je een vergelijkbare opleiding elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Denk vooruit en schrijf je vandaag in.

Vakopleiding Personal shopper 1545

Studietempo in maanden 6 Maanden 8 Maanden * 10 Maanden
Uren per week 8 6 5
Lesgeld per maand € 200,00 € 150,00 € 120,00
Nu met 50% korting € 100,00 € 75,00 € 60,00
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is aanbevolen studietempo

Tijdelijk cadeau naar keuze bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes. Kies jij een Rituals cadeaubon, een leuk tijdschrift of liever kaartjes voor de bioscoop of een pretpark? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

Korting op software, hardware en meer via Surfspot!

surfspot websiteAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner voor maar €5,-.  Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8,2 sterren - gebaseerd op 1398 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal