Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Korte opleiding Juridisch secretaresse

Bij een juridisch secretaresse kunnen veel taken door elkaar lopen. Je collega’s komen aan je bureau met vragen. Je maakt afspraken, moet juridische gegevens verzamelen en ontvangt klanten. Maar al is het nog zo druk, jij ziet wat direct moet gebeuren en wat er even kan wachten. Ben jij die koelbloedige spin in het web? Meld je nu aan voor de cursus Juridisch secretaresse van het NTI!

Wat doet een juridisch secretaresse?

Als juridisch secretaresse werk je voor een advocaat of notaris of op de juridische afdeling van een bedrijf. Juridische zaken worden afgehandeld volgens vaste stappen. Jij leert precies welke stappen dat zijn. Als juridisch secretaresse:

 • maak je afspraken; 
 • ontvang je cliënten; 
 • stel je juridische documenten op; 
 • kun je prioriteiten stellen. 

Inclusief lesmateriaal

Bij de opleiding Juridisch secretaresse is al het lesmateriaal inbegrepen bij het lesgeld.* Compleet en goed lesmateriaal maakt studeren leuker. Daarom besteden wij daar graag wat extra aandacht aan. Als je het lespakket opent, zie je het meteen: geen mappen met losbladig materiaal, maar mooie lesboeken. In de online leeromgeving vind je alle belangrijke informatie om aan de slag te gaan met jouw studie. Gemakkelijker kan niet!

*Een wettenbundel is niet bij het lesmateriaal inbegrepen.

NTI: Wat vind jij belangrijk?

Kies je voor NTI? Dan mag jij van ons het volgende verwachten:

 • Je ontvangt waardevolle en erkende diploma’s
 • Je krijgt de beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Je krijgt les van docenten met ruime ervaring in het vakgebied
 • Je hebt alles binnen handbereik met onze online leeromgeving
 • Je studeert waar en wanneer jij wilt: op jouw moment

Inhoud

Wat leer je tijdens de opleiding Juridisch secretaresse?

In deze cursus doe je belangrijke vaardigheden op die goed van pas komen als je wilt werken in een juridische omgeving. Je leert het juridisch jargon en de belangrijkste juridische vaktermen. Ook krijg je inzicht in interessante rechtsgebieden, zoals strafrecht en burgerlijk procesrecht. Na afloop kun jij ervoor zorgen dat documenten in orde zijn en kun je juridische kwesties uitzoeken waar je privé of zakelijk mee te maken kunt krijgen.

Studieprogramma

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Rechtsmiddelen
 • Burgerlijk procesrecht
 • Strafrecht
 • Administratief procesrecht
 • Rechtsbescherming
 • Advocatuur
 • Deurwaarders

Studeren op jouw moment

Starten wanneer je wilt. Studeren waar en wanneer het jou schikt. Even stoppen als dat nodig is, of harder gaan dan je dacht. Online, met inspirerende boeken, via E-colleges, of juist in een echte klas. Dat kan allemaal bij NTI. Deze NTI-studenten leggen je graag uit hoe dit in zijn werk gaat.

Wij snappen als geen ander dat er meer is dan studeren. Dat je rekening wilt houden met je baan, met je kinderen, je sport, of met dat familielid dat aandacht nodig heeft. Of dat het even niet uitkomt met de feestdagen of tijdens die verbouwing. Maar als het dan zover is, zorgen we er ook voor dat elke seconde telt. Dat het helemaal jouw moment is.

Persoonlijke begeleiding

Zelfstandig studeren is leuk, maar soms heb je toch een aanspreekpunt nodig voor niet-inhoudelijke vragen over je studie. Jouw persoonlijke mentor kun je per e-mail en telefoon bereiken.

Lees meer

Toelating

Geen vooropleiding nodig

Je kunt direct starten met de opleiding Juridisch secretaresse, je hebt geen vooropleiding nodig.

Vragen? Bel ons gerust!

Heb je vragen over de opleiding Juridisch secretaresse? Neem contact op met een van onze studieadviseurs.

Examen

Examens van de opleiding Juridisch secretaresse

Je sluit je opleiding Juridisch secretaresse af met een digitaal examen. Het examen bestaat uit meerkeuzevragen, open vragen en/of casusvragen. Als je het examen haalt, ontvang je een waardevol NTI-certificaat. Zo heb je een mooi bewijs van wat je allemaal hebt geleerd.

Elke dag digitaal examen doen

Je kunt zelf bepalen waar en wanneer je examen wilt doen voor de opleiding Juridisch secretaresse. Het merendeel van de examens bij NTI wordt dagelijks digitaal op tal van locaties door heel Nederland afgenomen. En als je een keer niet direct voor je examen slaagt, kun je snel weer een herexamen inplannen. Dit biedt jou optimale flexibiliteit! Lees hier meer over de digitale examens.

Werken als secretaresse?

Om aan de slag te kunnen als secretaresse, moet je in het bezit zijn van een mbo-diploma Secretaresse. Volg bijvoorbeeld onze volledige mbo-opleiding Secretaresse.

De examenkosten bedragen € 28,33 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

Studieduur & lesgeld

Profiteer tijdelijk van 50% jubileumkorting en een Wellnessdag voor twee

Al 75 jaar profiteren onze studenten van betaalbaar, kwalitatief onderwijs en erkende diploma’s. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt tijdelijk 50% jubileumkorting én een gratis Wellnessbon voor twee. Vind je een vergelijkbare opleiding elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Denk vooruit en schrijf je vandaag in.

Cursus Juridisch secretariaat 2161

Studietempo in maanden 3 Maanden *
Uren per week 15
Lesgeld per maand € 119,80
Nu met 50% korting € 59,90
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is aanbevolen studietempo

Nog 8 dagen Wellnessdag voor twee bij inschrijving

Profiteer nu van een gratis Wellnessdag voor twee personen. Tussen het studeren door verdien jij een verwendagje! Neem je vriend, vriendin of moeder mee en geniet samen van de ultieme ontspanning.

Wellnessdag voor twee bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

Start vandaag nog

Een van de grote voordelen van een cursus bij het NTI is dat je meteen kunt starten. Je hoeft geen weken of misschien wel maanden te wachten totdat de lessen weer beginnen, zoals bij veel andere cursussen het geval is. Schrijf je vandaag nog in en ontvang het lesmateriaal binnen enkele dagen per post in huis. Makkelijker kan niet en je kunt meteen aan de slag. Waarom zou je wachten?

Korting op software, hardware en meer via Surfspot!

surfspot websiteAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner voor maar €5,-.  Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Ervaringen

Juridisch secretaresse
4.5 sterren - gebaseerd op 3 ervaringen
Flexibiliteit
Mentor
Studieprogramma
Niveau
Studiemateriaal

Ik ben erg blij met dit boek, leuk geschreven, nuttig gebundeld per hoofdstuk. De huiswerkopdrachten uit de andere recensie zijn er wel degelijk, die kun je in het boek maken en online nakijken of bespreken met medestudenten. Ik vind alleen jammer dat het een boek uit 2009 is, waardoor sommige stukjes al veranderd zijn met der tijd.

Momenteel ben ik nog bezig met mijn cusus, maar het bevalt ontzettend goed! Kan het goed combineren naast mijn werk.

Bekijk alle ervaringen