Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Haal nu het erkende diploma Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA)

Altijd al Buitengewoon Opsporingsambtenaar willen worden? Grijp dan nu je kans en volg de opleiding van het NTI! Buitengewoon Opsporingsambtenaar is de officiële aanduiding voor een ambtenaar die niet in dienst is van de politie of de Koninklijke Marechaussee maar wel opsporingsbevoegdheid heeft. Om opsporingsbevoegdheid te krijgen, dien je beëdigd te worden en te beschikken over het diploma Buitengewoon Opsporingsambtenaar. Het NTI stoomt je klaar voor het officieel erkende diploma dat bestaat uit de examens Rechtskennis (RK) en Gespreks- en Benaderingstechnieken (GBT). Je kunt elke dag starten met deze interessante opleiding.

Inclusief lesmateriaal

Bij de opleiding Buitengewoon Opsporingsambtenaar is al het lesmateriaal inbegrepen bij het lesgeld. Compleet en goed lesmateriaal maakt studeren leuker. Daarom besteden wij daar graag wat extra aandacht aan. Als je het lespakket opent, zie je het meteen: geen mappen met losbladig materiaal, maar mooie lesboeken. In de online leeromgeving vind je alle belangrijke informatie om aan de slag te gaan met jouw studie. Gemakkelijker kan niet!

NTI: Wat vind jij belangrijk?

Kies je voor NTI? Dan mag jij van ons het volgende verwachten:

 • Je ontvangt waardevolle en erkende diploma’s
 • Je krijgt de beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Je krijgt persoonlijke begeleiding wanneer jij dat nodig hebt
 • Je hebt alles binnen handbereik met onze online leeromgeving
 • Je studeert waar en wanneer jij wilt: op jouw manier en jouw moment

Inhoud

Bevoegdheden van de Buitengewoon Opsporingsambtenaar

Aan elke Buitengewoon Opsporingsambtenaar wordt opsporingsbevoegdheid verleend door een procureur-generaal van het Openbaar Ministerie. Die bevoegdheid verschilt per categorie van opsporingsambtenaren. Bepaalde opsporingsambtenaren hebben de bevoegdheid geweld te gebruiken, te fouilleren of een wapen te dragen als daartoe dringende noodzaak bestaat. Daarom bevat de akte van beëdiging, die de procureur-generaal namens de minister van Justitie uitreikt, exact de feiten en het grondgebied waarvoor opsporingsbevoegdheid geldt. De akte wordt op naam gesteld. Naast het officiële diploma Buitengewoon Opsporingsambtenaar word je ook gevraagd een ‘verklaring omtrent het gedrag’ te overleggen.

Studieprogramma

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • De buitengewoon opsporingsambtenaar en de politie
 • Recht algemeen
 • Materieel strafrecht
 • Formeel strafrecht
 • Burgerlijk recht
 • Toezicht en handhaven
 • De combibon
 • Gespreks- en benaderingstechnieken

FlexibelStuderen® doe je bij NTI

Boekenwurmen, nachtbrakers, ochtendmensen, carrièretijgers; iedereen is anders en iedereen studeert anders. Met FlexibelStuderen® van NTI studeer jij op een manier die echt bij jou past. Start met jouw opleiding wanneer je wilt. Bepaal zelf waar en wanneer je studeert in een online leeromgeving en met echte studieboeken. Met veel of weinig begeleiding van je studiecoach, samen met studiegenoten of juist in je eentje. Jij kiest! Ervaar FlexibelStuderen® van NTI en haal dat erkende diploma.

Persoonlijke begeleiding

Heb je vragen over bijvoorbeeld het boeken van examens of de planning van je studie? Jouw mentor staat altijd voor je klaar. Stel je vragen telefonisch of per e-mail.

Lees meer

Toelating

Word Buitengewoon Opsporingsambtenaar zonder vooropleiding

Om de BOA-opleiding te volgen bij NTI is een vooropleiding niet noodzakelijk. Alles wat je moet weten is in het lesmateriaal opgenomen. Bij je ervaren docent kun je terecht voor aanvullende inhoudelijke vragen over de lesstof.

Examen

Je wordt opgeleid voor het officiële examen

De opleiding Buitengewoon Opsporingsambtenaar leidt op tot de officiële examens die in opdracht van de Examencommissie Buitengewoon Opsporingsambtenaar van het Ministerie van Justitie georganiseerd worden. Het diploma is erkend in Nederland en noodzakelijk voor wie hier aan het werk wil als Buitengewoon Opsporingsambtenaar.  De examens worden door ExTH afgenomen. Meer informatie over het examen ontvang je bij het studiepakket. Zie www.exth.nl voor de actuele exameninformatie.

Studieduur & lesgeld

Profiteer tijdelijk van 50% jubileumkorting en een cadeau naar keuze

Al 75 jaar profiteren onze studenten van betaalbaar, kwalitatief onderwijs en erkende diploma’s. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt tijdelijk 50% jubileumkorting én een cadeau naar keuze. Vind je een vergelijkbare opleiding elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Denk vooruit en schrijf je vandaag in.

Buitengewoon opsporingsambtenaar 1404

Studietempo in maanden 4 Maanden 6 Maanden * 8 Maanden
Uren per week 6 5 4
Lesgeld per maand € 118,25 € 78,75 € 59,25
Nu met 50% korting € 59,13 € 39,38 € 29,63
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is aanbevolen studietempo

Nog 6 dagen cadeau naar keuze bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes. Kies jij een Rituals cadeaubon, een leuk tijdschrift of liever kaartjes voor de bioscoop of een pretpark? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

Start vandaag nog

Een van de grote voordelen van een cursus bij het NTI is dat je meteen kunt starten. Je hoeft geen weken of misschien wel maanden te wachten totdat de lessen weer beginnen, zoals bij veel andere cursussen het geval is. Schrijf je vandaag nog in en ontvang het lesmateriaal binnen enkele dagen per post in huis. Makkelijker kan niet en je kunt meteen aan de slag. Waarom zou je wachten?

Korting op software, hardware en meer via Surfspot!

surfspot websiteAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner voor maar €5,-.  Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.


Handige extra's

Examentraining Buitengewoon Opsporingsambtenaar

Wil jij je optimaal voorbereiden op het examen en persoonlijke feedback krijgen op de onderdelen die jij moeilijk vindt? Kies dan voor de klassikale examentraining. Aan de hand van een proefexamen dat je maakt, geeft de docent extra aandacht aan de fouten en de opgaven die voor jou extra uitleg nodig hebben. Het totaalbedrag hieronder betaal je in termijnen.

€ 99,-    (eenmalig)

Ervaringen

Buitengewoon Opsporingsambtenaar

4.5 sterren - gebaseerd op 1 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

 

Lekker duidelijk

Bekijk alle ervaringen