Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Wil je graag bemiddelen bij koop en verkoop?

Steeds meer mensen kopen een eigen woning en er is steeds meer behoefte aan professionele hulp bij de koop én bij de verkoop van een eigen huis. Een makelaar-taxateur biedt deze professionele hulp, voor de koop en verkoop of verhuur van huizen, maar ook voor bedrijfspanden. De opleiding Makelaar-taxateur o.z. is een combinatie van de basistheorie en de aanvullende theorie. Je wordt in sneltreinvaart opgeleid voor het officieel erkende diploma Makelaar-taxateur o.z. Wonen van SVMNIVO. Start nu met de opleiding makelaar van NTI!

Inclusief lesmateriaal

Bij de opleiding Makelaar-taxateur o.z. is al het lesmateriaal inbegrepen bij het lesgeld.* Compleet en goed lesmateriaal maakt studeren leuker. Daarom besteden wij daar graag wat extra aandacht aan. Als je het lespakket opent, zie je het meteen: geen mappen met losbladig materiaal, maar mooie lesboeken. In de online leeromgeving vind je alle belangrijke informatie om aan de slag te gaan met jouw studie. Gemakkelijker kan niet!

*Een wettenbundel is niet bij het lesmateriaal inbegrepen.

NTI: Wat vind jij belangrijk?

Kies je voor NTI? Dan mag jij van ons het volgende verwachten:

 • Je ontvangt waardevolle en erkende diploma’s
 • Je krijgt de beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Je krijgt les van docenten met ruime ervaring in het vakgebied
 • Je hebt alles binnen handbereik met onze online leeromgeving
 • Je studeert waar en wanneer jij wilt: op jouw moment

Inhoud

Wat leer ik?

Deze makelaarsopleiding is bestemd voor iedereen die aan het werk wil als makelaar en/of taxateur, specifiek gericht op onroerende zaken op het gebied van wonen. Tijdens de opleiding leer je meer over bouwkunde, verschillende vormen van recht en over financiën en fiscaliteiten. Daarnaast komen consumentengedrag en marketing bij makelaars aan bod.

Studieprogramma

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Bouwkunde
 • Privaatrecht
 • Publiekrecht
 • Vastgoedeconomie
 • Financiën
 • Fiscaliteiten
 • Taxaties
 • Marketing
 • Consumentengedrag

Studeren op jouw moment

Starten wanneer je wilt. Studeren waar en wanneer het jou schikt. Even stoppen als dat nodig is, of harder gaan dan je dacht. Online, met inspirerende boeken, via E-colleges, of juist in een echte klas. Dat kan allemaal bij NTI. Deze NTI-studenten leggen je graag uit hoe dit in zijn werk gaat.

Wij snappen als geen ander dat er meer is dan studeren. Dat je rekening wilt houden met je baan, met je kinderen, je sport, of met dat familielid dat aandacht nodig heeft. Of dat het even niet uitkomt met de feestdagen of tijdens die verbouwing. Maar als het dan zover is, zorgen we er ook voor dat elke seconde telt. Dat het helemaal jouw moment is.

Persoonlijke begeleiding

Zelfstandig studeren is leuk, maar soms heb je toch een aanspreekpunt nodig voor niet-inhoudelijke vragen over je studie. Jouw persoonlijke mentor kun je per e-mail en telefoon bereiken.

Lees meer

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Voor de opleiding Makelaar-Taxateur o.z. heb je geen specifieke vooropleiding nodig. Houd er wel rekening mee dat het niveau van deze makelaarsopleiding gelijk staat aan HBO-niveau.

Vragen? Bel ons gerust!

Heb je vragen over de opleiding Makelaar-taxateur o.z.? Neem contact op met een van onze studieadviseurs.

Examen

Afronding en diploma

De opleiding Makelaar leidt op tot de erkende theorie-examens van Makelaar-taxateur o.z. Wonen die worden afgenomen door SVMNIVO. Als je de examens met goed resultaat hebt afgerond, ontvang je het diploma ‘Basistheorie Taxateur o.z.’ en het certificaat ‘Makelaardijleer Wonen’ van SVMNIVO. Als je vervolgens het certificaat ‘Vakbekwaamheid Wonen’ hebt behaald, ontvang je het diploma ‘Makelaar-taxateur o.z. Wonen’. Vervolgens kun je ervoor kiezen een praktijktoets af te leggen bij SVMNIVO. Als je de praktijktoets met een voldoende hebt afgerond, ontvang je het ‘Praktijkdiploma Makelaar-Taxateur onroerende zaken’. Het diploma is erkend in Nederland en zeer waardevol voor wie hier aan het werk wil in dit vakgebied. Met het laatste diploma kun je jezelf laten certificeren als makelaar en je aansluiten bij een brancheorganisatie zoals NVM. Voor meer informatie over het examen verwijzen wij je naar www.svmnivo.nl.

Let op: vanaf oktober 2018 wijzigen de examens bij SVMNIVO. Je maakt dan, na de basismodules, een keuze voor specialisatie makelaar, taxateur of makelaar-taxateur. Wij zorgen dat je de juiste lesstof ontvangt voor alle richtingen, zodat je zelf kunt kiezen welk examen je wilt maken.

Geen examen doen? Vraag een certificaat aan

Wil je geen examen doen? Dan kun je een certificaat aanvragen waarop staat dat je aan de opleiding Makelaar-taxateur o.z. hebt deelgenomen. Voor dit certificaat betaal je € 35 inclusief administratie- en portokosten.

Studieduur & lesgeld

Profiteer tijdelijk van 50% jubileumkorting en een cadeau naar keuze

Al 75 jaar profiteren onze studenten van betaalbaar, kwalitatief onderwijs en erkende diploma’s. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt tijdelijk 50% jubileumkorting én een cadeau naar keuze. Vind je een vergelijkbare opleiding elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Denk vooruit en schrijf je vandaag in.

Makelaar-taxateur o.z. 1405

Studietempo in maanden 18 Maanden 24 Maanden * 30 Maanden
Uren per week 7 5 4
Lesgeld per maand € 105,00 € 78,75 € 63,00
Nu met 50% korting € 52,50 € 39,38 € 31,50
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is aanbevolen studietempo

Nog 2 dagen cadeau naar keuze bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes. Kies jij een Rituals cadeaubon, een leuk tijdschrift of liever kaartjes voor de bioscoop of een pretpark? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

Start vandaag nog

Een van de grote voordelen van een cursus bij het NTI is dat je meteen kunt starten. Je hoeft geen weken of misschien wel maanden te wachten totdat de lessen weer beginnen, zoals bij veel andere cursussen het geval is. Schrijf je vandaag nog in en ontvang het lesmateriaal binnen enkele dagen per post in huis. Makkelijker kan niet en je kunt meteen aan de slag. Waarom zou je wachten?


Handige extra's

Examentrainingen Makelaar-taxateur o.z.

Wil jij je optimaal voorbereiden op de examens en persoonlijke feedback krijgen op de onderdelen die jij moeilijk vindt? Kies dan voor de 6 klassikale examentrainingen. Aan de hand van een proefexamen dat je maakt, geeft de docent extra aandacht aan de fouten en de opgaven die voor jou extra uitleg nodig hebben. Het totaalbedrag hieronder betaal je in termijnen.

€ 390,-    (eenmalig)

Ervaringen

Makelaar-taxateur o.z.
3.5 sterren - gebaseerd op 3 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Studieprogramma
Niveau
Studiemateriaal
Examens

Leuke opleiding, alleen de eerste communicatie en hoe te starten en alles op de computer vinden is best lastig.

Hier en daar een foutje in het lesboek. Door logisch na te gaan makkelijk eruit te halen.

Bekijk alle ervaringen