Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Wil je graag bemiddelen bij koop en verkoop?

Steeds meer mensen kopen een eigen woning en er is steeds meer behoefte aan professionele hulp bij de koop én bij de verkoop van een eigen huis. Een makelaar-taxateur biedt deze professionele hulp, voor de koop en verkoop of verhuur van huizen, maar ook voor bedrijfspanden. De opleiding Makelaar-taxateur o.z. is een combinatie van de basistheorie en de aanvullende theorie. Je wordt in sneltreinvaart opgeleid voor het officieel erkende diploma van SVMNIVO, hét examenbureau voor de vastgoedbranche. Start nu met de opleiding makelaar van NTI!

Inclusief lesmateriaal

Bij de opleiding Makelaar-taxateur o.z. is al het lesmateriaal inbegrepen bij het lesgeld.* Compleet en goed lesmateriaal maakt studeren leuker. Daarom besteden wij daar graag wat extra aandacht aan. Als je het lespakket opent, zie je het meteen: geen mappen met losbladig materiaal, maar mooie lesboeken. In de online leeromgeving vind je alle belangrijke informatie om aan de slag te gaan met jouw studie. Gemakkelijker kan niet!

*Een wettenbundel is niet bij het lesmateriaal inbegrepen.

NTI: Wat vind jij belangrijk?

Kies je voor NTI? Dan mag jij van ons het volgende verwachten:

 • Je ontvangt waardevolle en erkende diploma’s
 • Je krijgt de beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Je krijgt persoonlijke begeleiding wanneer jij dat nodig hebt
 • Je hebt alles binnen handbereik met onze online leeromgeving
 • Je studeert waar en wanneer jij wilt: op jouw manier en jouw moment

NTI en corona: starten gewoon mogelijk

NTI is de uitvinder van FlexibelStuderen®, dat betekent dat wij veel ervaring hebben in het geven van erkende online opleidingen. Je studeert in een handige online leeromgeving met een combinatie van zelfstudie, online lessen en opdrachten. Eventuele praktijkdagen zijn tijdelijk vervangen door virtual classrooms. Zo loop je geen enkel risico en kun je met een gerust hart blijven werken aan een betere toekomst. Starten is dus gewoon mogelijk. Wil je meer weten? Lees meer over FlexibelStuderen® in de coronaperiode.

Inhoud

Wat leer ik?

Deze makelaarsopleiding is bestemd voor iedereen die aan het werk wil als makelaar en/of taxateur, specifiek gericht op onroerende zaken op het gebied van wonen. Tijdens de opleiding leer je meer over bouwkunde, verschillende vormen van recht en over financiën en fiscaliteiten. Daarnaast komen consumentengedrag en marketing bij makelaars aan bod.

Studieprogramma

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Bouwkunde
 • Privaatrecht
 • Publiekrecht
 • Vastgoedeconomie
 • Financiën
 • Fiscaliteiten
 • Taxaties
 • Marketing
 • Consumentengedrag

FlexibelStuderen® doe je bij NTI

Boekenwurmen, nachtbrakers, ochtendmensen, carrièretijgers; iedereen is anders en iedereen studeert anders. Met FlexibelStuderen® van NTI studeer jij op een manier die echt bij jou past. Start met jouw opleiding wanneer je wilt. Bepaal zelf waar en wanneer je studeert in een online leeromgeving en met echte studieboeken. Met veel of weinig begeleiding van je studiecoach, samen met studiegenoten of juist in je eentje. Jij kiest! Ervaar FlexibelStuderen® van NTI en haal dat erkende diploma.

Persoonlijke begeleiding

Heb je vragen over bijvoorbeeld het boeken van examens of de planning van je studie? Jouw mentor staat altijd voor je klaar. Stel je vragen telefonisch of per e-mail.

Lees meer

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Voor de opleiding Makelaar-Taxateur o.z. heb je geen specifieke vooropleiding nodig. Houd er wel rekening mee dat het niveau van deze makelaarsopleiding gelijk staat aan HBO-niveau.

Vragen? Bel ons gerust!

Heb je vragen over de opleiding Makelaar-taxateur o.z.? Neem contact op met een van onze studieadviseurs.

Examen

Afronding en diploma

De opleiding Makelaar leidt op tot de erkende theorie-examens van het diploma Basistheorie Vastgoeddeskundige en de specialisaties Makelaar Wonen en Taxateur Wonen. Heb je het diploma Basistheorie Vastgoeddeskundige behaald? Dan kun je kiezen voor een specialisatierichting:

 • Makelaar Wonen, of
 • Taxateur Wonen

Je ontvangt van ons alle benodigde lesstof voor de theorie-examens. Na het behalen van de theorie-examens kun je ervoor kiezen de praktijktoetsen af te leggen. Je ontvangt vervolgens het erkende diploma van de specialisatie die jij hebt gekozen. Daarna kun je je inschrijven in het KRMT-register. Het diploma is erkend in Nederland en zeer waardevol voor wie hier aan het werk wil in dit vakgebied. Voor meer informatie over alle examens verwijzen wij je naar www.svmnivo.nl.

Geen examen doen? Vraag een certificaat aan

Wil je geen examen doen? Dan kun je een certificaat aanvragen waarop staat dat je aan de opleiding Makelaar-taxateur o.z. hebt deelgenomen. Voor dit certificaat betaal je € 35 inclusief administratie- en portokosten.

Studieduur & lesgeld

Profiteer tijdelijk van 50% jubileumkorting en een cadeau naar keuze

Al 75 jaar profiteren onze studenten van betaalbaar, kwalitatief onderwijs en erkende diploma’s. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt tijdelijk 50% jubileumkorting én een cadeau naar keuze. Vind je een vergelijkbare opleiding elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Denk vooruit en schrijf je vandaag in.

Makelaar-taxateur o.z. 1405

Studietempo in maanden 18 Maanden 24 Maanden * 30 Maanden
Uren per week 7 5 4
Lesgeld per maand € 109,20 € 81,90 € 65,52
Nu met 50% korting € 54,60 € 40,95 € 32,76
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is aanbevolen studietempo

Nog 5 dagen cadeau naar keuze bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes. Kies jij een Rituals cadeaubon, een leuk tijdschrift of breid je liever je keukenset uit? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

Start vandaag nog

Een van de grote voordelen van een cursus bij het NTI is dat je meteen kunt starten. Je hoeft geen weken of misschien wel maanden te wachten totdat de lessen weer beginnen, zoals bij veel andere cursussen het geval is. Schrijf je vandaag nog in en ontvang het lesmateriaal binnen enkele dagen per post in huis. Makkelijker kan niet en je kunt meteen aan de slag. Waarom zou je wachten?

Korting op software, hardware en meer via Surfspot!

surfspot websiteAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner vanaf €5,-. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.


Handige extra's

Examentrainingen Makelaar-taxateur o.z.

Wil jij je optimaal voorbereiden op de examens en persoonlijke feedback krijgen op de onderdelen die jij moeilijk vindt? Kies dan voor de 6 klassikale examentrainingen. Aan de hand van een proefexamen dat je maakt, geeft de docent extra aandacht aan de fouten en de opgaven die voor jou extra uitleg nodig hebben. Het totaalbedrag hieronder betaal je in termijnen.

€ 390,-    (eenmalig)

Ervaringen

Makelaar-taxateur o.z.

3,5 sterren - gebaseerd op 3 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Studieprogramma
Niveau
Studiemateriaal
Examens

 

Leuke opleiding, alleen de eerste communicatie en hoe te starten en alles op de computer vinden is best lastig.

Hier en daar een foutje in het lesboek. Door logisch na te gaan makkelijk eruit te halen.

Bekijk alle ervaringen