Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Breng mensen naar hun bestemming met het CCV Chauffeursdiploma Taxi

Houd je van autorijden, van werken met mensen en heb je een dienstverlenend karakter? Haal dan nu je CCV Chauffeursdiploma Taxi bij NTI! Daarmee kies je voor vrijheid en afwisselend werk. Het CCV-examen is verplicht voor iedereen in Nederland die taxichauffeur wil worden. NTI stoomt je klaar voor het officieel erkende CCV Chauffeursdiploma Taxi. Tijdens de opleiding leer je o.a. over voertuigkennis, handelen bij ongelukken, stratenkennis en klantgerichtheid. Je kunt elke dag starten met deze opleiding en je studeert flexibel, waar en wanneer je wilt.

Met een chauffeurskaart kun jij voor jezelf beginnen!

Als je taxichauffeur wilt worden, is het belangrijk dat je klanten weten dat je een betrouwbare en goede taxichauffeur bent. Dit toon je aan met een wettelijk verplichte chauffeurskaart taxi. De voorwaarden voor het verkrijgen van een chauffeurskaart zijn:

 • Originele Verklaring Omtrent het Gedrag niet ouder dan vier maanden
 • Originele Geneeskundige verklaring niet ouder dan vier maanden
 • Geldig rijbewijs
 • CCV Chauffeursdiploma Taxi
Het CCV Chauffeursdiploma Taxi behaal je door een praktijk- en een schriftelijk examen te doen. Na deze cursus van het NTI weet jij alles voor het schriftelijke examen.

Inclusief lesmateriaal

Bij de opleiding CCV Chauffeursdiploma Taxi is al het lesmateriaal inbegrepen bij het lesgeld. Compleet en goed lesmateriaal maakt studeren leuker. Daarom besteden wij daar graag wat extra aandacht aan. Als je het lespakket opent, zie je het meteen: geen mappen met losbladig materiaal, maar mooie lesboeken. In de online leeromgeving vind je alle belangrijke informatie om aan de slag te gaan met jouw studie. Gemakkelijker kan niet!

NTI: Wat vind jij belangrijk?

Kies je voor NTI? Dan mag jij van ons het volgende verwachten:

 • Je ontvangt waardevolle en erkende diploma’s
 • Je krijgt de beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Je krijgt persoonlijke begeleiding wanneer jij dat nodig hebt
 • Je hebt alles binnen handbereik met onze online leeromgeving
 • Je studeert waar en wanneer jij wilt: op jouw manier en jouw moment

Inhoud

Het CCV Chauffeursdiploma Taxi kent 2 onderdelen

De opleiding valt globaal uiteen in 2 onderdelen: vervoer en verkeer. Het CCV-examen is verplicht voor iedereen die taxichauffeur in Nederland wil worden. NTI stoomt je klaar voor het officieel erkende CCV Chauffeursdiploma taxi. In het schriftelijk examen word je getoetst op rijvaardigheid, voertuigkennis en handelen bij ongelukken. Maar ook regelgeving, stratenkennis en klantgerichtheid komen aan bod. Naast het schriftelijk examen dien je het praktijkexamen te  behalen om je diploma te bemachtigen. Met dit praktijkexamen laat je zien professioneel en defensief te kunnen rijden. De combinatie van theorie en praktijk maken jou tot een geschikt taxichauffeur.

Studieprogramma

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

Vervoer

 • Taken van de chauffeur en soorten taxivervoer
 • Sociale vaardigheden, klantsoorten en gedrag
 • Administratieve vaardigheden
 • Wet personenvervoer 2000, cao en Arbowet
 • Rij- en rusttijden en rijklaarcontrole
 • Taximeter, tarief, ritplanning en navigatie
 • Verkeersongevallen en calamiteiten
 • Klantgerichtheid en beroepshouding


Verkeer

 • De mens in het verkeer
 • Rechten en plichten en algemene gedragsregels
 • Inhalen, file en parkeren
 • Verlichting en signalen en verkeerstekens
 • Verkeerslichten

FlexibelStuderen® doe je bij NTI

Boekenwurmen, nachtbrakers, ochtendmensen, carrièretijgers; iedereen is anders en iedereen studeert anders. Met FlexibelStuderen® van NTI studeer jij op een manier die echt bij jou past. Start met jouw opleiding wanneer je wilt. Bepaal zelf waar en wanneer je studeert in een online leeromgeving en met echte studieboeken. Met veel of weinig begeleiding van je studiecoach, samen met studiegenoten of juist in je eentje. Jij kiest! Ervaar FlexibelStuderen® van NTI en haal dat erkende diploma.

Persoonlijke begeleiding

Heb je vragen over bijvoorbeeld het boeken van examens of de planning van je studie? Jouw mentor staat altijd voor je klaar. Stel je vragen telefonisch of per e-mail.

Lees meer

Toelating

Een vooropleiding is niet noodzakelijk voor het CCV Chauffeursdiploma Taxi

Om deze beroepsopleiding te volgen bij het NTI is een vooropleiding niet noodzakelijk. Voor deze opleiding dien je wel te beschikken over een geldig rijbewijs B. Alles wat je moet weten is in het lesmateriaal opgenomen. Bij je ervaren docent kun je terecht voor het corrigeren van je huiswerk en aanvullende vragen over de opleiding.

Examen

Examen voor het CCV Chauffeursdiploma Taxi

Het examen voor het CCV Chauffeursdiploma Taxi bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. Dit erkende examen wordt afgenomen door het CBR. Het theorie-examen is schriftelijk en bestaat uit veertig meerkeuzevragen. Het praktijkexamen bestaat uit een praktijkrit van 85 minuten. De toelatingseis voor het praktijkgedeelte is een geldig rijbewijs B en een goedgekeurd voertuig. Beide delen kunnen op verschillende locaties in heel Nederland worden afgelegd. Je kunt zelf je voorkeur voor een praktijkexamenplaats opgeven. Beide examens dien je binnen een periode van 1 jaar te halen. Kijk voor meer informatie en de examenkosten op www.cbr.nl.

Geen examen doen? Vraag een certificaat aan

Wil je geen examen doen? Dan kun je een certificaat aanvragen waarop staat dat je aan de opleiding CCV Chauffeursdiploma Taxi hebt deelgenomen. Voor dit certificaat betaal je € 35 inclusief administratie- en portokosten.

Studieduur & lesgeld

Profiteer tijdelijk van 50% jubileumkorting en een cadeau naar keuze

Al 75 jaar profiteren onze studenten van betaalbaar, kwalitatief onderwijs en erkende diploma’s. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt tijdelijk 50% jubileumkorting én een cadeau naar keuze. Vind je een vergelijkbare opleiding elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Denk vooruit en schrijf je vandaag in.

CCV Chauffeursdiploma taxi 1652

Studietempo in maanden 6 Maanden 8 Maanden * 10 Maanden
Uren per week 7 5 4
Lesgeld per maand € 68,75 € 51,50 € 41,25
Nu met 50% korting € 34,38 € 25,75 € 20,63
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is aanbevolen studietempo

Tijdelijk cadeau naar keuze bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes. Kies jij een Rituals cadeaubon, een leuk tijdschrift of liever kaartjes voor de bioscoop of een pretpark? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

Start vandaag nog

Een van de grote voordelen van een cursus bij het NTI is dat je meteen kunt starten. Je hoeft geen weken of misschien wel maanden te wachten totdat de lessen weer beginnen, zoals bij veel andere cursussen het geval is. Schrijf je vandaag nog in en ontvang het lesmateriaal binnen enkele dagen per post in huis. Makkelijker kan niet en je kunt meteen aan de slag. Waarom zou je wachten?

Korting op software, hardware en meer via Surfspot!

surfspot websiteAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner voor maar €5,-.  Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.


Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus CCV Chauffeursdiploma Taxi, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat.

€ 25,-    (eenmalig)

Examentraining CCV Chauffeursdiploma taxi

Wil jij je optimaal voorbereiden op het examen en persoonlijke feedback krijgen op de onderdelen die jij moeilijk vindt? Kies dan voor de klassikale examentraining. Aan de hand van een proefexamen dat je maakt, geeft de docent extra aandacht aan de fouten en de opgaven die voor jou extra uitleg nodig hebben. Het totaalbedrag hieronder betaal je in termijnen.

€ 99,04    (eenmalig)

Ervaringen

CCV Chauffeursdiploma Taxi
5 sterren - gebaseerd op 1 ervaringen
Flexibiliteit
Mentor
Studieprogramma
Niveau
Studiemateriaal

Na aanmelding binnen 3 dagen alles binnen en kon ik beginnen. En met mijn NTI een goed overzicht over alle zaken van de opleiding.

Bekijk alle ervaringen