Scholingsvoucher

15784998 mlLet op: Door de enorme populariteit van de scholingsvoucher is het budget van het UWV er snel doorheen gegaan. Het UWV neemt daarom geen aanvragen meer in behandeling. Je kunt via deze scholingsvoucher dus geen subsidie meer krijgen.

Op zoek naar een opleiding met een goede baankans?
Is de toekomst in je huidige baan onzeker en wil je je graag omscholen naar een beroep met hoge baankansen? Neem dan een kijkje bij onze kansberoep-opleidingen: deze zijn door het UWV aangewezen als opleidingen die jou sneller aan een baan helpen.

Bekijk de kansberoep-opleidingen

Heb je vóór 3 maart 2017 een scholingsvoucher aangevraagd?

Aanvragen die voor 3 maart 2017 zijn binnengekomen bij het UWV worden nog in behandeling genomen, zolang er nog budget is. De aanvraag dient compleet te zijn en aan alle voorwaarden te voldoen. Als het budget op is en jouw aanvraag is nog niet in behandeling genomen, ontvang je een afwijzing van het UWV. Binnen 8 weken na je aanvraag hoor je of het UWV jouw aanvraag heeft goedgekeurd of niet.
Wil je de voorwaarden of het stappenplan van het aanvraagproces nog eens teruglezen? Klik hier.

Tot 31 december 2017: scholingsvoucher voor een beperkte groep

Het UWV bood tot 31 december 2017 nog wel subsidie via de scholingsvoucher voor een groep mensen die werken of gewerkt hebben in de langdurige zorg. Je kon dan de scholingsvoucher voor werkzoekende in de langdurige zorg aanvragen. Hiermee kon je één of meerdere opleidingen in hetzelfde vakgebied bekostigen en je voordeliger laten om- of bijscholen naar een kansberoep. Je krijgt tot € 2.500,- van de studiekosten vergoed. Deze scholingsvoucher kon je aanvragen indien:
  • je een baan in de langdurige zorg hebt of een werkloosheidsuitkering hebt uit een eerdere baan in de langdurige zorg; én
  • je een opleiding gaat volgen in de richting van een kansberoep of daarvoor een EVC (ervaringscertificaat) procedure wil volgen.

Je hebt een zorgberoep in de langdurige zorg als je zorg verleent aan mensen die langdurig van zorg afhankelijk zijn. Dit kan zorg in een instelling zijn maar ook thuiszorg. Denk bijvoorbeeld aan ouderenzorg, gehandicaptenzorg en langdurige geestelijke gezondheidszorg.
Bekijk hier de volledige voorwaarden en het stappenplan voor de aanvraag.

Waarom was deze subsidieregeling er?

Veel mensen die in de zorgsector werken hebben weinig zekerheid in hun toekomst. Met om- of bijscholing kan deze zekerheid vergroot worden. Daarom had het UWV een subsidieregeling voor omscholing voor mensen die werkzaam zijn of werkzaam zijn geweest in de langdurige zorgsector. De subsidieregeling is bedoeld voor mensen die zich willen om- of bijscholen tot een kansberoep. Dit is een beroep waarmee je meer kans maakt op de arbeidsmarkt. NTI heeft een groot aantal opleidingen die opleiden tot zo’n kansberoep.