Wat is gezonde voeding bij ziekte?
Ziekte, medicijngebruik en medische aandoeningen vragen om aanpassingen in iemands voedingspatroon. Daarom is het belangrijk dat cliënten worden voorzien van de juiste dieetadviezen. De opleiding Pathologie en Diëtetiek leert je wat de invloed is van ziekten en medicatie op de voedingsinname, en wat er eventueel moet worden aangepast in het dieet van de cliënt. Je gaat aan de slag met het opstellen van dieetadviezen en kijkt hierbij naar de pathologie en biochemische en antropometrische parameters. Welke voeding moet worden vermeden bij een darm of leveraandoening? Wat is de interactie tussen medicatie en voeding? Klinkt dit interessant? Meld je aan en start vandaag nog!
Hulp bij studiekeuze
Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:
Is dit hbo-programma iets voor mij?
Werk je als diëtist of wil je de invloed van ziekte en medicatie op voeding beter begrijpen? Dan is de opleiding Pathologie en diëtetiek een goede keus. Je verdiept je in de wisselwerking van ziekten, medicijnen en voeding en kijkt hier op pathologisch en biochemisch niveau naar. Houd er rekening mee dat de opleiding op hbo-niveau is.
Wat is een hbo-programma?
Kom jij in je werk of je dagelijkse leven kennis tekort over een bepaald onderwerp? Wil je je bijscholen en meer verdieping geven aan je werk? Dan is een hbo-programma iets voor jou! Binnen 3 tot 12 maanden verdiep je je in één thema. Na afloop ken jij de ins & outs én ontvang je een NTI-certificaat.